Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Σχετικά με την χθεσινή συνάντησή μας με τον Υποδιοικητή της Υ.Πε.

        Πραγματοποιήθηκε χθες η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μας με τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε, τον Κον Κωστακιώτη, για τα ζητήματα που μας είχαν οδηγήσει στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. 
      Στη συνάντηση αυτή, που έγινε με αφορμή τις  προαναφερόμενες κινητοποιήσεις μας και μάλιστα μετά από πρωτοβουλία του προαναφερόμενου Υποδιοικητή και όχι του Διοικητή που σαφώς όφειλε να την επιδιώξει και να πράξει, συζητήθηκαν:I.                    Κατ΄ αρχήν τα μεγάλα ζητήματα, που ο Διοικητής τα θεωρούσε λυμένα, όπως έλεγε με την πρόσφατη ανακοίνωσή του προς τους πολίτες της περιοχής μας τους οποίους δυστυχώς συνελήφθη να εμπαίζει,   όπως:


Α). Η σοβαρή εκκρεμότητα με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, πρόβλημα όντως υπαρκτό και για το οποίο και η 6η Υ.Πε περιμένει τις 
κινήσεις του Υπουργείου, όπου πέρα από την παρέμβασή της, έχει σταλεί και σχετική επιστολή που εντοπίζει το πρόβλημα και που ανταποκρίνεται πλήρως στις επισημάνσεις μας 
και τους προβληματισμούς μας.
Β). Η εκκρεμότητα με το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, όπου πήραμε την διαβεβαίωση ότι σήμερα γίνονται προσπάθειες συγκρότησής του και διορισμού του, έτσι ώστε ΑΥΡΙΟ να πάει για ΦΕΚ και το τονίζουμε αυτό ΑΥΡΙΟ να πάει στο ΦΕΚ και όχι τις προηγούμενες ημέρες που έλεγε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Γ). Η εκκρεμότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όπου αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο εισηγητής των θεμάτων όπως έλεγε ο Διοικητής, αλλά στην παράτυπη σύνθεσή του όπως λέγαμε εμείς και για το οποίο πήραμε την διαβεβαίωση της σωστής συγκρότησης του αμέσως μετά τον ορισμό του Δ.Σ του Νοσοκομείου.
II.              Στα ζητήματα του εξοπλισμού, που εκκρεμεί η χρηματοδότησή τους στο Υπουργείο, όπου πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες από το αποθεματικό, καθώς επίσης και στα ζητήματα της ανάπτυξης του τμήματος της Στεφανιογραφίας και της στελέχωσης των ΤΕΠ, με Ιατρούς και προσωπικό.
III.         Τέλος μπήκαν τα ζητήματα της απαράδεκτης στάσης και προκλητικότατης πρακτικής και συμπεριφοράς του Διοικητή και της Νοσηλευτικής Δνσης (Δντριας και αναπληρώτριάς της), όπου ζητήσαμε την παρέμβασή του, στην κατεύθυνση σαφώς της αντικατάστασής τους και ιδιαιτέρως στα άλυτα προβλήματα, όπως κάποια αυτά έχουν να κάνουν με:
Α). Την ενίσχυση ΑΜΕΣΑ του Χειρουργείου με τραυματιοφορείς, έμπειρο Νοσηλευτικό Προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.
Β). Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παθολογικής, όπου θα πρέπει να σταματήσει αμέσως το πήγαινε-έλα των αντικαταστάσεων του προσωπικού και όχι μόνον.
Γ). Την έκδοση των σχετικών ημερήσιων αποφάσεων, σε ότι αφορά τις μετακινήσεις του Νοσηλευτικού κλάδου.
Δ). Την  χορήγηση ΑΜΕΣΑ της ειδικής άδειας, όπως αυτή προβλέπεται.
Ε). Την αντιμετώπιση του προβλήματος, της πανελλαδικής πρωτοτυπίας που εφαρμόζεται στο ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ μας ΤΜΗΜΑ.
ΣΤ). Την σύσταση και λειτουργία ΑΜΕΣΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.
Ζ).  Την ολοκλήρωση των ΔΑΥΚ, των Δελτίων Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης  για τούς Συνταξιούχους  μας, που ανεπίτρεπτα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και που με την πρακτική του Διοικητή θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη, ζήτημα το οποίο όπως μας είπε το παρακολουθεί και το βλέπει και ο ίδιος και ότι θα παρέμβει ΑΜΕΣΑ σχετικά.
Η). και βεβαίως την ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ, τόσο του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ που υπάρχει στο Νοσοκομείο με ευθύνη του Διοικητή, που έχει καρατομήσει παρανόμως προϊσταμένους και για τους οποίους δεν στέλνει στα Δικαστήρια όπου έχουν προσφύγει τα σχετικά έγγραφα, που έχει παραγκωνίσει προϊσταμένους και Εργαζόμενους, όσο και της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της προαναφερόμενης Νοσηλευτικής Δνσης.
       Μετά απ΄ όλα αυτά, το Δ.Σ του Σωματείου μας, που ομολογουμένως δικαιώθηκε πλήρως για το δίκαιο των αιτημάτων του και τις εκτιμήσεών  του,   θα κρατήσει μια ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ και εάν και εφ΄ όσον αυτά δεν δρομολογηθούν, ΣΑΦΩΣ θα επανέλθει και μάλιστα με πιο σκληρές κινητοποιήσεις.
     Αναμονή λοιπόν………

Δεν υπάρχουν σχόλια: