Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ.

                     Υπουργέ
           Το  Νοσοκομείο ΑΓ  ΑΝΔΡΕΑΣ, το Νοσοκομείο πού  είναι κτισμένο όπως γνωρίζετε στην  πόλη  των Πατρών, στην πύλη εισόδου της Ευρώπης και μάλιστα πάνω στον άξονα πού οδηγεί στο  κέντρο,  τον άξονα με το πάρα πολύ κακό οδικό δίκτυο και κατ΄ επέκταση τις πάρα πολλές ανθρωποθυσίες, το αρχαιότερο Νοσοκομείο της περιοχής μας, με την  μακρόχρονη πλούσια και μάλιστα σημαντική δραστηριότητα και προσφορά, παραμένει δυστυχώς ακόμη ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ.
           Αυτό λοιπόν το Νοσοκομείο  πού   εφημέρευε   εναλλάξ , μέρα παρά μέρα με το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο του Ρίου, καλύπτοντας  όλες τις ανάγκες της περιοχής μας, είναι γεγονός αναμφισβήτητο και κοινή διαπίστωση όλων ότι επιβάλλεται και πρέπει ή παραμονή του ή ύπαρξή του και ή πλήρης λειτουργία του για την κάλυψη των αναγκών αυτής της μεγάλης περιοχής, μιας περιοχής πού τους πιο πολλούς μήνες του χρόνου, λόγω και της τουριστικής ανάπτυξης πού έχει,  ξεπερνά τα 2,5 εκατ.  Κατοίκους.
           Για να παίξει όμως αυτό το Νοσοκομείο τον ρόλο πού έπαιζε πριν από το σεισμό  τον  σημαντικό, καθοριστικό και μάλιστα πρωταγωνιστικό του ρόλο, σ΄ όλη την Υγειονομική  Περιφέρεια  και  όχι μόνον, επιβάλλεται και πρέπει άμεσα:
          Α.  Σε ότι αφορά τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ του.
-         Ολοκλήρωση άμεσα,  των εργασιών του 2ορόφου κτιρίου, όπου κατά παράδοξο τρόπο, έχει μπλοκάρει ή συμπληρωματική Σύμβαση χρηματοδότησής του. Ολοκλήρωση λοιπόν αυτού του άκρως απαραίτητου σ΄ αυτή τη φάση κτιρίου και παράδοσή του το συντομότερο δυνατόν σε λειτουργία, για την στήριξη της νέας πτέρυγας και την παραπέρα ανάπτυξη του Νοσοκομείου.
-         Αμεσα προκήρυξη του διαγωνισμού που ετοιμάζει ήδη η ΔΕΠΑΝΟΜ, για την   ολοκλήρωση των υπόλοιπων εργασιών, οικοδομικών κλπ που απομένουν  στο κεντρικό σεισμόπληκτο 7όροφο κτίριο, με ταυτόχρονη προκήρυξη και του διαγωνισμού για την προμήθεια του σχετικού ξενοδοχειακού κλπ εξοπλισμού, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να ξαναλειτουργήσει αυτό το άκρως απαραίτητο για την περιοχή μας, για το χώρο της Υγείας, κεντρικό μας  κτίριο.
          Βέβαια για την καλύτερη  και πληρέστερη λειτουργία του Νοσοκομείου μας  και μάλιστα σε ενιαίους χώρους, επιβάλλεται:
            -         Μετά την προσθήκη στη νέα πτέρυγα του ενός
                 ορόφου, που έδωσε την λύση στην  επαναφορά μας
                 από το ΠΠΝΡΙΟΥ και στην επαναλειτουργία μας,
                 την προσθήκη ενός ακόμη  ορόφου, του άκρως
                 απαραίτητου δεύτερου ορόφου,  από τους
                 δύο συνολικά που διεκδικούσαμε γι΄ αυτήν  την
                 νέα πτέρυγα.
-         Ανέγερση ενός νέου 5όροφου κτιρίου, δίπλα από την νέα πτέρυγα, για την άκρως απαραίτητη  ΣΤΈΓΑΣΗ όλων των διάσπαρτων υπηρεσιών μας, την  ανάπτυξή μας επιτέλους σε ενιαίους και σύγχρονους χώρους.
-         Ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν, του κτιρίου που θα χρησιμοποιηθεί για την άκρως απαραίτητη και επείγουσα στέγαση του Φαρμακείου.
       Β. Σε ότι αφορά τον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
          Επιβάλλεται και πρέπει η  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του, ή ύπαρξη ΑΜΕΣΑ ενός ΝΕΟΥ σύγχρονου οργανισμού, ενός οργανισμού προσαρμοσμένου στα νέα δεδομένα, στις ανάγκες μας και βεβαίως τις προοπτικές ανάπτυξης  αυτού του Νοσοκομείου, ενός οργανισμού πού θα πρέπει να προβλέπει:
-   Τ.Ε.Π  και βεβαίως ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.
-   Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ και  Β΄ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ Β΄ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ και Βεβαίως ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ  και ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.
  Γ. Σε ότι αφορά το προσωπικό.
         Λόγω της πληθώρας των Συνταξιοδοτήσεων που καθημερινά μας αποδυναμώνουν, εκτός από την επιστροφή όλων των μετακινημένων και αποσπασμένων στις οργανικές τους θέσεις, στο Νοσοκομείο μας, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ή πρόσληψη Προσωπικού, ειδικά στα  τμήματα που αδειάζουν ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ και δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως: Τεχνικών Διοικητικών, κλπ  Βοηθητικού Προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς επίσης και Ιατρών Παθολόγων και Ορθοπεδικών.
           Το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ είναι ένα Νοσοκομείο με μεγάλη προσφορά, είναι απαραίτητο για την περιοχή μας, το αγαπούν, το θέλουν και το προτιμούν  όλοι οι Αχαιοί και όχι μόνον και γι΄ αυτό  χρειάζεται και πρέπει να έχει καλύτερη τύχη, όπως καλύτερη τύχη επιβάλλεται και πρέπει να έχουν και οι πολίτες, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, πού επί τρία  ολόκληρα χρόνια  ταλαιπωρούνται αφάνταστα.
            Γι αυτό λοιπόν επιβάλλεται και πρέπει ή στήριξη αυτού  του Νοσοκομείου, ή ΑΜΕΣΗ  και μάλιστα ΠΛΗΡΗΣ επαναλειτουργία του σε δικές του σύγχρονες και βεβαίως  ενιαίες  κτιριακές εγκαταστάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: