Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Δ. Ρέππας: Οχι νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

          Στόχος της κυβέρνησης είναι μην υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα. Ο Υπουργός είχε την ΔΕΥΤΕΡΑ 11/7/11, ενημερωτική συνάντηση με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία του παρουσίασε τις θέσεις της για όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και το νέο μισθολόγιο.        
          Ο κ. Ρέππας τόνισε, ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα βρεθούν μπροστά σε νέες περικοπές, οι οποίες αφορούν μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη του δημοσίου και τις εξόφθαλμες περιπτώσεις μισθολογικών ανισοτήτων. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, το ζήτημα του νέου μισθολογίου, στο δημόσιο τομέα, το χειρίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και, όπως είπε ο κ. Ρέππας, θα καταβληθεί προσπάθεια να συμμετάσχει στην επόμενη συνάντηση  με την ΑΔΕΔΥ.
          Επίσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο δεν πρόκειται να κατατεθεί εντός του Ιουλίου, ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση προτού έλθει προς ψήφιση στη Βουλή και πως δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν από το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: