Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας για την Επιχειρούμενη ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ του ΕΣΥ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.

ΠΡΟΣ: - Yπουργό Υγείας Κον Λοβέρδο.
             - Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ Κον Γκούμα.
             - Διοίκηση Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας.

         Σε ότι αφορά την πρόταση ¨ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ του ΕΣΥ¨ για το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, για το Νοσοκομείο πού εκτός από το θετικό στοιχείο της διατήρησης του Πρωταγωνιστικού του ρόλου στην περιοχή μας, ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ σε μεγάλο βαθμό στις προβλεπόμενες κλίνες, έχουμε να πούμε τα εξής:

Ι. Κατ΄ αρχήν ΚΑΚΩΣ και ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ λαμβάνεται υπ΄ όψιν ή σημερινή ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ λειτουργία του Νοσοκομείου, όπου οι κτιριακές εκκρεμότητες δεν του επιτρέπουν πλήρη ανάπτυξη. Προσδιορίζεται δυστυχώς η μελλοντική πορεία και λειτουργία αυτού του Ιστορικού Νοσοκομείου, ή προοπτική του, από τη σημερινή σεισμόπληκτη λειτουργία του, που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τις περιοχής μας, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών και τις αρκετές και μάλιστα έντονες καθημερινές τους διαμαρτυρίες.
ΙΙ. Οι 350 Κλίνες που προβλέπονται έναντι των 550 του υπάρχοντος Οργανισμού, σαφώς δεν μας καλύπτουν, γιατί δεν καλύπτουν τις ανάγκες τις περιοχής μας. Σαφώς συρρικνώνουν το Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο που αγαπούν και προτιμούν όλοι οι Αχαιοί και όχι μόνον, το Νοσοκομείο που επιβάλλεται όχι μόνον η επαναφορά του στην προ του σεισμού λειτουργία του και όχι μόνον, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξή του, ειδικά τώρα όπου λόγω και της οικονομικής κρίσης, ολοένα και πιο πολλοί πολίτες θα οδηγούνται στα Δημόσια Νοσοκομεία.
ΙΙΙ. Η Πρόταση για λειτουργία των πιο σημαντικών και καθοριστικών για το Νοσοκομείο και την περιοχή μας κλινικών, όπως:
        -  Η Παθολογική με 40 μόνον Κλίνες.
        -  Η Χειρουργική με 24 μόνον Κλίνες.
        -  Η Ορθοπεδική με μόλις 20 Κλίνες και
        -  Η Μ.Ε.Θ με μόνον 4 κλίνες
είναι φύση αδύνατον το συγκεκριμένο Νοσοκομείο, να εφημερεύει εναλλάξ με το ΠΠΝΡΙΟΥ και να καλύπτει έτσι τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας.
          Βάσει των προαναφερόμενων, αλλά και των λαθεμένων στατιστικών στοιχείων, τόσο για το Νοσοκομείο όσο και για τα Κέντρα Υγείας ευθύνης μας, πού κι΄ αυτά πιθανά να συνέβαλλαν αρνητικά στην πρόταση του Υπουργού, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε μια άλλη βελτιωτική πρόταση, όπου:

  • Θα αυξάνονται σημαντικά οι προβλεπόμενες Οργανικές κλίνες, οι οποίες θα πρέπει να φθάσουν στις προβλεπόμενες του υπάρχοντος οργανισμού και βεβαίως με την πρόβλεψη λειτουργίας κι΄ άλλων απαραίτητων τμημάτων, όπως Β΄ Παθολογική, Νευροχειρουργική, ΤΕΠ, κλπ τμήματα, που βεβαίως αφού εξασφαλίσουμε τις Κλίνες, θα συζητηθούν στην κατάρτιση του Νέου Οργανισμού.
  • Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ και η ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ θα πρέπει να γίνουν ΚΛΙΝΙΚΕΣ των 45 τουλάχιστον Κλινών.
  • Η άκρως απαραίτητη ΜΕΘ, λόγω των μεγάλων αναγκών της περιοχής μας πού δεν καλύπτονται, θα πρέπει να λειτουργήσει με 10 τουλάχιστον Κλίνες.
         Παρακαλούμε λοιπόν, βάσει των προαναφερθέντων, τις διορθωτικές σας παρεμβάσεις, τις άκρως απαραίτητες βελτιώσεις, στην σχετική πρόταση αναδιάταξης του ΕΣΥ για το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, το Νοσοκομείο με την πλούσια - την σημαντική και καθοριστική του πορεία και λειτουργία στα Νοσοκομειακά δρώμενα της Υγειονομικής μας περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: