Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.

          Στην Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 26.9.11,  μας απασχόλησαν ιδιαιτέρως  τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ζητήματα που αυτήν την περίοδο  μας απασχολούν όλους και μάλιστα εντονότατα, όπως:                                  
          Κατ΄ αρχήν  τα οικονομικά μας, τις αλλεπάλληλες περικοπές στους μισθούς μας και τα επιπλέον φορολογικά βάρη, όπως  ο κεφαλικός φόρος και το χαράτσι στα ακίνητα, περικοπές που εισπράττονται στο μεσοδιάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι οποίες καθιστούν πάρα πολύ δύσκολη την ζωή όλων των Εργαζομένων. Αυτή η οικονομική κατάσταση σε συνάρτηση με το νέο μισθολόγιο, που έρχεται να μειώσει περαιτέρω  το μισθολογικό κόστος, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και αβεβαιότητα σ΄ όλους τους Εργαζόμενους,  οδηγεί  όλους εμάς τους Δημοσίους  Υπαλλήλους στην  ΑΠΟΓΝΩΣΗ και βεβαίως σε ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
        Σε συνδυασμό με το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, επιχειρείται νέα παρέμβαση στα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ μας δικαιώματα και συγκεκριμένα στα ποσοστά  αναπλήρωσης, που σε συνδυασμό με τις περικοπές πού έγιναν και γίνονται, θα οδηγήσουν σε δραματική μείωση των Συντάξεων, σε περαιτέρω συρρίκνωση, ακόμη και τις χαμηλές συντάξεις, σε δραματική περικοπή ακόμη και  του Εφάπαξ.
     Το νέο βαθμολόγιο και ή σύνδεσή του με το μισθολόγιο, πέρα από τη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας,  θα οδηγήσει το Δημόσιο σε ΝΕΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Διοίκησης, καθιστώντας τους Εργαζόμενους έρμαια των εκάστοτε Κυβερνητικών και Διευθυντικών ορέξεων.  
     Με τα ζητήματα της Εργασιακής Εφεδρείας και τις απολύσεις, μέτρο μη αποδεκτό, απαράδεκτο και προκλητικό για όλους μας και όλες τις υπηρεσίες μας που στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Η Εργασιακή Εφεδρεία οι απολύσεις  που εξαγγέλθηκαν και έρχονται, απολύσεις που δεν είναι δυνατόν να τις αποδεχτούμε, ανεξάρτητα σε ποιόν κλάδο και χώρο  επιχειρηθούν, θα πρέπει να μας απασχολήσουν όλους, να γίνουν υπόθεση όλων μας για κοινή δράση και ενωτική αντιμετώπιση.   
         Στην επίθεση λοιπόν πού έχει εξαπολύσει ή Τροϊκα και ή Κυβέρνηση στην Ελληνική Κοινωνία και ειδικότερα στους Δημοσίους Υπαλλήλους,  όπως προαναφέρουμε - με τις περικοπές εισοδημάτων, τα φορολογικά χαράτσια τον αντεργατικό θεσμό της Εργασιακής Εφεδρείας, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων = απολύσεις κλπ άλλα μέτρα -  απέναντι σ΄ αυτόν τον  ΠΟΛΕΜΟ που μας έχουν κηρύξει, ΑΠΑΝΤΑΜΕ με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΓΩΝΑ. Με δεδομένα λοιπόν όλα αυτά τα ζητήματα που δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό, αποφασίστηκε η Συμμετοχή μας.
-       Τόσο στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 5.10 11.
-        οσο και στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 19. 10. 11.
με παράλληλες ΚΟΙΝΕΣ και ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ μπροστά από το  Εργατικό Κέντρο Πάτρας.                                    
                                     Επίσης   αποφασίσαμε     
-       Την παρέμβαση όλων μαζί με καταλήψεις κλπ κινητοποιήσεις σε όποιον χώρο επιχειρηθούν εφεδρείες και απολύσεις, διαδικασίες για τις οποίες θα πρέπει να ενημερωθούμε αμέσως από τα Σωματεία Μέλη μας.
-       Να ζητήσουμε την δικαστική προσφυγή της ΑΔΕΔΥ για όλα εκείνα τα χαράτσια και τις περικοπές που μας επέβαλλαν.
-       Να ζητήσουμε την παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ για μείωση των επιτοκίων κλπ ρυθμίσεις στα δάνεια των Συναδέλφων από το Παρακαταθηκών και το Ταμιευτήριο. 
      Για όλα αυτά τα ζητήματα αποφασίσαμε επίσης, να καλέσουμε κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ στην Πόλη μας,  προκειμένου μέσα από σχετικές περιοδείες σε χώρους δουλειάς,  αλλά και με σχετικές συσκέψεις,  να ενημερωθούν όλοι και  για ολα εκείνα που μας αφορούν, πού έρχονται για μάς χωρίς εμάς.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: