Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Παρέμβαση του Σωματείου μας στην ΠΟΕΔΗΝ.

           Το Δ.Σ του Σωματείου μας στην τελευταία του Συνεδρίαση, βλέποντας την μεγάλη χιονοστιβάδα των προβλημάτων μας και εκτιμώντας την κατάσταση που δεν μας ικανοποιεί καθόλου, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ απέναντι σ’ αυτόν τον εφησυχασμό πού υπάρχει, να ζητήσει την παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ, για τα παρακάτω τουλάχιστον ζητήματα:
α). ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: Η πάνω από 10 μήνες καθυστέρηση έγκρισης των νέων οργανισμών και οι ¨φήμες¨ που κυκλοφορούν σε ότι αφορά τις Διοικητικές και Τεχνικές Υπηρεσίες,μας βάζουν σε σοβαρές υποψίες, ότι δηλ αυτές οι καθυστερήσεις δεν είναι καθόλου τυχαίες, αλλά οφείλονται στις μεθοδεύσεις τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας για τα Δημόσια Νοσοκομεία. Γι΄ αυτήν την καθυστέρηση επιβάλλεται άμεσα η παρέμβαση της Ομοσπονδίας σε όλα τα επίπεδα, παρέμβαση για ανάδειξη αυτού του προβλήματος που δυστυχώς είναι υποβαθμισμένο-ξεχασμένο και βεβαίως σχετική Δικαστική προσφυγή ενάντια στην κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και οργανικών κλινών.
β). ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ: H παρακράτηση των αναδρομικών, το κούρεμα των δανείων, το πάγωμα των δανείων τουλάχιστον για μια 5ετία, οι μειωμένες πιστώσεις για τις Αργίες – Νύκτες του 2012 και οι ανύπαρκτες για τον Δεκέμβρη του 2011 αλλά και ο άνισος συντελεστής του νέου μισθολογίου μεταξύ των κατηγοριών (η ΔΕ απέχει πολύ από την ΤΕ έναντι της ΤΕ προς ΠΕ), αλλά και η απαράδεκτη έως προκλητική άνιση και όχι σε όλους καταβολή του επιδόματος των 150 Ευρώ, είναι ζητήματα πού χρίζουν άμεσης παρέμβασης – αντιμετώπισης, ανάδειξής τους και κάποια απ΄ αυτά ακόμη και δικαστικής προσφυγής, όπως έχουν κάνει άλλες ομοσπονδίες.
γ). Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των Νοσοκομείων και ειδικά η πρόσφατη ¨ΚΛΟΠΗ¨ των καταθέσεών μας στην Τράπεζα Ελλάδος, συνιστούν δικαστική προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά παντός υπευθύνου.
         Για τα προαναφερόμενα έχουμε την εντύπωση ότι η ΠΟΕΔΗΝ πρέπει ΑΜΕΣΑ να κινητοποιηθεί. Να αναδείξει αυτά τα προβλήματα και να σκληρύνει την στάση της απέναντι σ΄ αυτήν την πολιτική και να μην βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις και ίσως κατώτερη των περιστάσεων. Επιβάλλεται και πρέπει η ΠΟΕΔΗΝ να μην αναλώνεται, σε ανούσιες και υποτιμητικές παρεμβάσεις με παράγοντες του Υπουργείου, με κινήσεις εντυπωσιασμού πού δυστυχώς δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι βάζει πλάτη για να καταστρώνονται τα σχέδια της συγκυβέρνησης για να περάσουν τα προαναφερόμενα, που αγγίζουν και αφορούν όλους μας, χωρίς καμία αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: