Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποιήσεις - Παραστάσεις του Σωματείου μας.

          Παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Δ.Σ του Σωματείου μας, τόσο στη χθεσινή Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όσο και σήμερα μετά από την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης ΓΕΝΙΚΗΣ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, μαζί με όλους τούς Εργαζόμενους, στα πλαίσια των Κινητοποιήσεων πού έχει αποφασίσει από την πρόσφατη, την 12η/12 σχετική συνεδρίασή του.
      Στις παραστάσεις αυτές το Δ.Σ του Σωματείου μας, πέρα από την κατάθεση σχετικού ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ στη Διοίκηση, ανέφερε στον Διοικητή και γενικότερα στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, όλα εκείνα τα ζητήματα, τα προβλήματα πού μας απασχολούν αυτήν την περίοδο και μας οδηγούν στον μονόδρομο των κινητοποιήσεων, όπως:
  • Οι μεγάλες Ελλείψεις Προσωπικού.
  • Οι μεγάλες ελλείψεις Υλικών.
  • Η επικίνδυνη και ίσως εκ του πονηρού εκκρεμότητα στον Οργανισμό.
  • Τα Κτιριακά μας που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.
  • Η μη καταβολή των οφειλόμενων Αργιών και Νυκτερινών, τόσο του Δεκέμβρη του 2011, όσο και του Μάρτη του 2012, αλλά και των μηνών Ιούνη-Ιούλη και Αυγούστου του 2012.
        Σ΄ αυτές μας τις παραστάσεις, πέρα από την ηθική συμπαράσταση και την κατανόηση για το δίκαιο των αιτημάτων μας, δεν μας δόθηκε καμία απολύτως λύση, με αποτέλεσμα να διαμηνύσουμε στη Διοίκηση, πώς:
    • Εάν και εφ΄ όσον στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου θα παραβρεθούμε, δεν έχουμε απάντηση για τα οφειλόμενα των Αργιών και Νυκτερινών, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεδριάσουν, λόγω της κατάληψης πού θα πραγματοποιήσουμε στο χώρο της συνεδρίασης.
    • Εάν και εφ΄ όσον δεν λειτουργήσει μέσα στον Οκτώβρη το διώροφο κτίριο, θα προχωρήσουμε σε ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ της Διοίκησης, της ΥΠΕ, της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, ακόμη και αυτού του διωρόφου κτιρίου.
            Δοθείσης της ευκαιρίας αξίζει να τονίσουμε ότι, στη διεξοδική συζήτηση πού έγινε για τις ελλείψεις υλικών, διεφάνη ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τις ελλιπείς δυνάμεις πού έχουμε από Προσωπικό, ούτε τόσο με τα οικονομικά μας προβλήματα, αλλά με την στάση των προμηθευτών, οι οποίοι στο όνομα του κέρδους δεν συμμετέχουν και μπλοκάρουν τούς διαγωνισμούς λόγω των τιμών πού τους επιβάλλει το παρατηρητήριο και άλλα πολλά τερτίπια πού παίζουν χάριν της απουσίας αντίστοιχου κρατικού φορέα, κάτι που επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα.
     Μετά απ΄ όλα αυτά γνωστοποιήσαμε στη Διοίκηση την επόμενη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ μας ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, πού είναι ή 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 4/10/12 στις ώρες 11-15, με παράλληλη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11 το πρωϊ στην είσοδο του Νοσοκομείου.
..............................................................................
Διαβάστε ολόκληρο το ΥΠΟΜΝΗΜΑ πού καταθέσαμε στη Διοίκηση, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:  https://acrobat.com/?d=MsXmIG51oZJLGwrQbpEtMg

Δεν υπάρχουν σχόλια: