Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Εγκύκλιος Μανιτάκη: Από κόσκινο τα προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.

         Από κόσκινο θα περάσουν τα προσόντα των υπαλλήλων σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δήμους και περιφέρειες ενόψει της διαδικασίας αξιολόγησης που θα κρίνει ποιοι είναι οι πλεονάζοντες με τα λιγότερα προσόντα, οι οποίοι θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα.
         Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητείται από όλες τις υπηρεσίες να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση του προσωπικού μητρώου κάθε υπαλλήλου, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία σχετικά με την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή του κατάσταση.
          Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί πλήρως το εργασιακό προφίλ του υπαλλήλου, αλλά και να επαληθευτούν τα τυπικά προσόντα όπως είναι οι τίτλοι σπουδών, οι τίτλοι ξένων γλωσσών ή γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, σε πολλές περιπτώσεις τα προσωπικά μητρώα δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα.
          Ειδική αναφορά γίνεται στη νόμιμη επικύρωση των διάφορων εγγράφων που πιστοποιούν τα προσόντα των υπαλλήλων, καθώς διαφορετικά δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Στην πράξη αυτό θα οδηγήσει στην εξεύρεση όσων διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, οι οποίοι θα αποτελέσουν μέρος της δεξαμενής των 4.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν άμεσα.
          Οι αρμόδιες διευθύνσεις Προσωπικού καλούνται μάλιστα να προχωρήσουν σε διασταυρώσεις για την γνησιότητα κυρίως των τίτλων ξένων γλωσσών, όπου συχνά έχουν καταγραφεί ψευδή πιστοποιητικά, σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο, την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο και άλλους φορείς.

.............Διαβάστε την σχετική εγκύκλιο, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: