Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση-Καταγγελλία για τον ορισμό του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας.

           Σε ότι αφορά τον ορισμό του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ της Ιατρικής Υπηρεσίας  στο  Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι αυτός είναι προϊόν ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ και βεβαίως όχι επιλογή, που βάσει των κείμενων διατάξεων, ΕΠΡΕΠΕ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να κάνει ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ, ο Κος Κατσίβελλας.
                                             Δεδομένου ότι
Δεν επέλεξε έναν εκ των τριών πρώτων, της κατάστασης που το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ είχε καταρτίσει με επιστημονικά κριτήρια και είχε επικυρώσει το Δ.Σ του Νοσοκομείου,  ως όφειλε και όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά τον τέταρτο στη σειρά, τον κομματικό παράγοντα της περιοχής και Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαϊας, Ανδρέα Μαζαράκη, στον οποίο αν και βαλλόμενο καθημερινά  από πολλά τοπικά και ιστορικά στελέχη της ΝΔ έρχεται ο Κος Κατσίβελλας, ίσως λόγω της πάλαι ποτέ Πολιτικής Άνοιξης, να του δώσει  φιλί Σωτηρίας.
         Η επιλογή αυτή του Κου Κατσίβελλα, του Διοικητή που άγεται και φέρεται στις διάφορες αποφάσεις του από τρίτους και  ειδικά από τους κομματικούς παράγοντες της ΝΔ, λες και εκεί που είναι, είναι διορισμένος από κάποια μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ, ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ της ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.
           Μια τέτοια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, που δεν είναι αποδεκτή, που δεν μπορεί να σταθεί στο Νοσοκομείο και που δεν θα μείνει έτσι, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ, ο Κος Κατσίβελλας  να την πάρει πίσω και ο Κος Μαζαράκης να μην την αποδεχτεί.
           Για να δικαιολογήσουν, τόσο ο Κος Κατσίβελλας την παράνομη αυτή απόφασή του, όσο και ο Κος Μαζαράκης την παράνομη και κομματική τοποθέτησή του, μέσα από τα επιχειρήματα που επικαλούνται, φανερώνουν και ένα ακόμη μεγαλύτερο ΑΤΟΠΗΜΑ τους. Φανερώνουν το ¨ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ¨ που έπαιξαν και οι δύο μαζί, γι΄ αυτήν τους την επιλογή, σε βάρος του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ. ΑΤΟΠΗΜΑ που τους αφήνει έκθετους σε όλους εμάς τους Εργαζόμενους αλλά και σ' όλη την τοπική κοινωνία.
          Δεν ομιλώ για όλα εκείνα που ανέφερε ο Κος Μαζαράκης για τον διορισμό του Κου Μακρή, λες και ο Κος Μαζαράκης προέκυψε από παρθενογένεση και δεν γνωρίζουμε άπαντες την διαδρομή του και την αναρρίχηση του στη θέση του Διευθυντή της Κ/Δ, γιατί δεν με ενδιαφέρουν και δεν με αφορούν όλα αυτά
                                            Ομιλώ για εκείνα
Που με περίσσεια θράσους ξεστόμισαν, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, την μη επιλογή του ενός εκ των τριών επιλεγέντων από το Επιστημονικό Συμβούλιο, επιλογές που αν δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, όφειλε ο Κος Κατσίβελλας να τις επιστρέψει στο Νοσοκομείο, στο αρμόδιο όργανο για να επαναπροσδιοριστεί, κάτι που δεν το έπραξε και βέβαιο όχι τυχαία
                                              Και αυτό γιατί  απλά
Ο Κος Κατσίβελλας κρατούσε επί αρκετό χρονικό διάστημα την απόφαση στα συρτάρια του, περιμένοντας να ενδώσει ο Διοικητής του Νοσοκομείου στις πιέσεις και τις απειλές πού  ασκούσαν σ' αυτόν και το Δ.Σ:
       - τόσο ο Κος Κατσίβελλας για την εφαρμογή του ελλιπούς και εκκρεμούς οργανισμού του Νοσοκομείου, αποκλειστικά και μόνον του Νοσοκομείου ΑΓ.  Ανδρέας και όχι των υπολοίπων Νοσοκομείων που προΐσταται, παρά τον αντίθετο αγώνα όλων των φορέων του Νοσοκομείου και της Διοίκησης, αγώνα στον οποίο στην αρχή δήλωνε συμπαραστάτης.
      - όσο και ο κος Μαζαράκης  με τις ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ Παρεμβάσεις, παρεμβάσεις για τις οποίες θα πρέπει να απολογηθεί, παρεμβάσεις για τις οποίες  θα πρέπει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ να παρέμβουν οι Εισαγγελικές Αρχές και να ξεσκεπάσουν ποιος κρύβεται πίσω από το ανύπαρκτο και άσχετο με τα Νοσοκομειακά όνομα ¨Δ Α Λ Α Κ Ο Υ Ρ Α Σ¨,  που μέσω των δικαστικών προσφυγών ζητούσαν επίμονα την εφαρμογή αυτού του εκκρεμούς και ελλιπούς οργανισμού του Νοσοκομείου.
    Κινήσεις που έστρωναν τον δρόμο γι΄ αυτήν την εξέλιξη
      κινήσεις πάνω στις οποίες στηρίζουν την επιλογή τους
      που θέλουν να μας την παρουσιάσουν ως νομιμοφανή.
               ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ  λοιπόν στον λαό της περιοχής μας, αυτούς τους δύο Κυρίους, οι οποίοι μπροστά στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, δεν δίστασαν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν την διεκδίκηση και την πίεση  για τα 7 ¨ξεχασμένα¨ τμήματα του Νοσοκομείου, μεταξύ αυτών και του Νευρολογικού, όπου προΐσταται  ο Κος Μακρής, καθόλου τυχαία αν κρίνω από τα προαναφερόμενα και τις δικαιολογίες που επικαλούνται.
                                    Αναρωτιέμαι  λοιπόν
Κάτω απ΄ αυτές τις μεθοδεύσεις, τις πρακτικές  και τακτικές, που δεν είναι και οι μόνες, μπορούν αυτοί οι κύριοι να συνεχίζουν να υπάρχουν στον χώρο της Υγείας στη περιοχή μας;  Είναι δυνατόν…..
  Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται αυτοί οι Κύριοι.....
                                     Επίσης  αναρωτιέμαι
  Τι θα πράξει ο Υπουργός Υγείας όταν μάθει γι΄ αυτές τις γελοιότητες, θα αναζητήσει τον ανύπαρκτο Κον ¨ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ¨¨, θα αναζητήσει ευθύνες;

  Ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου
                          ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: