Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Στους δρόμους Σήμερα οι Εργαζόμενοι Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

   Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ άνοιξε το δρόμο για μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, καταργήσεις φορέων και οργανισμών και ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών.
         Μετά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ σειρά πήραν οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και τους οδηγούς του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης να μπαίνουν μαζικά σε διαθεσιμότητα. Ήδη ετοιμάζουν «σφαγή» εργαζομένων στην υγεία αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία του Δημοσίου Τομέα.
         Η Κυβέρνηση στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης του Δημόσιου Τομέα ανοίγει μια νέα εποχή κερδοφορίας για το κεφάλαιο, παραδίδοντάς τους τις Δημόσιες Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά. 
      Ήδη κατετέθη νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο είναι απόλυτα σαφές ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο. Όπως και στις άλλες περιπτώσεις (όλα τα θλιβερά και καταστροφικά γίνονται ταχύτατα) θα ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Με αυτό το πολυνομοσχέδιο (μνημόνιο) προωθείται, ακόμη περισσότερο, η σκληρή πολιτική της απάνθρωπης λιτότητας, της εξαφάνισης κάθε προστατευτικής δυνατότητας της εργασίας, παίρνουν σάρκα και οστά οι απολύσεις στο Δημόσιο, διευρύνεται ακόμη η ήδη τεράστια ανεργία, με τις νέες φορολογικές παρεμβάσεις μειώνονται και άλλο τα ήδη  πενιχρά εισοδήματα μας, αποδυναμώνονται και ανατρέπονται ασφαλιστικά δικαιώματα μας, χάνουν και τις τελευταίες δυνατότητές τους η Δημόσια Υγεία και η Δημόσια Παιδεία, καταρρέει το Κοινωνικό Κράτος. 
      Είναι χαρακτηριστικό ότι με το πολυνομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα, με Υπουργική Απόφαση, ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων, ανεξάρτητα από τις ανάγκες που καλύπτουν. Θεσμοθετούνται, επίσης, υποχρεωτικά μετατάξεις προσωπικού «όταν επιβάλλονται από το συμφέρον της υπηρεσίας υποδομής».
        Μπροστά σε όλα αυτά η μόνη δύναμη ανατροπής είμαστε εμείς, κυρίως οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, οι διωκόμενοι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας που ακόμη δεν εγκατέλειψαν τη χώρα.
       Τώρα ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε, πριν βάλουν στο γύψο τη δημοκρατία, πριν καταστρέψουν τις ζωές όλων μας.
Όλοι και όλες στους δρόμους καθημερινά
για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις 
Για να ανατρέψουμε την πολιτική της Κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ
 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην σημερινή 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,
 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 το πρωϊ μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ                                        
                                          .......................................
.......Διαβάστε και δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: