Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δυτική Ελλάδα : Πόσοι θα μετακινηθούν στην Υγεία - Ποια θα ‘ναι η τύχη του Θώρακος και του Καραμανδάνειου.

          Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αποτελούν πλέον σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μια από τις …δεξαμενές του υπουργείου υγείας από τις οποίες θα αντληθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας προκειμένου να ικανοποιηθεί η τρόικα.
               ΠΠΝΠ, Νοσοκομείο « Άγιος Ανδρέας» , Θώρακος, Νοσοκομείο Αιγίου , Νοσοκομεία Μεσολογγίου και κέντρα υγείας σε όλη της Δυτική Ελλάδα θα  κατέχουν εξέχουσα θέση στη λίστα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας
            Παράλληλα οι νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής συμπεριλαμβάνονται στο χάρτη  που αφορά σε αλλαγές στις δομές υγείας στα νοσοκομεία .
           Θέμα ημερών ενδεχομένως και ωρών είναι η ανακοίνωση των αποφάσεων για «μεταλλάξεις» τόσο στο Νοσημάτων θώρακος όσο και στο Καραμανδάνειο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μπαράζ αντιδράσεων.
           Από το χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή  θα μπουν στο «καζάνι» των  μετακινήσεων  εκατοντάδες επίσης  άτομα.
            Οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να μπουν στον «πάγο» έως το τέλος του χρόνου, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους ενώ αναμένεται να μείνουν εκτός συστήματος για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην χρειασθεί στη διάρκεια αυτή να κλείσει κάποια μονάδα, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας.
 
Αναδημοσίευση από PatrasTimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: