Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ετοιμάζουν πεντάστερα νοσοκομεία -Θα αξιολογούνται σαν τα ξενοδοχεία;

        Στα πρότυπα των ξενοδοχείων θα λειτουργούν και θα αξιολογούνται οι ιδιωτικές κλινικές που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ. Η αξιολόγηση τους και η μετέπειτα κατηγοριοποίηση τους θα γίνεται ανάλογα με τους πόντους που θα συγκεντρώνουν.

        Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr η αξιολόγηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, θα αποτελέσει «οδηγό» για τα ποσά με τα οποία θα αποζημιώνονται οι ιδιωτικές κλινικές για τις παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Η κατηγοριοποίηση θα γίνει με βάση
• την υλικοτεχνική υποδομή κάθε κλινικής (αριθμός θαλάμων, υποδομή θαλάμων, χειρουργικές αίθουσες, κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κλίνες βραχείας νοσηλείας).
• ειδικούς δείκτες ποιότητας, όπως για παράδειγμα αν υπάρχει πιστοποίηση από διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό διαπίστευσης ποιότητας, τις υπηρεσίες σίτισης, εάν υπάρχει σύστημα καταγραφής ικανοποίησης των ασθενών και αν τηρείται ηλεκτρονικό αρχείο.
• τις υπηρεσίες τους, όπως ο αριθμός ιατρικών τμημάτων διακριτών ειδικοτήτων, ο αριθμός των ασθενοφόρων και η δυνατότητα κατ' οίκον νοσηλείας.
• το προσωπικό (υπηρετούντες γιατροί στη μισθοδοσία ή με σύμβαση αορίστου χρόνου, αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού).
• τον εξοπλισμό κάθε κλινικής.
         Ο διαχωρισμός των ιδιωτικών κλινικών ανάλογα με τη δυναμική τους εντάσσεται στις προσπάθειες για μείωση των εξόδων του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου πως μετά την αξιολόγηση θα αποζημιώνει με μικρότερα ποσά τις κλινικές με χαμηλότερη βαθμολογία. Από την κατηγοριοποίηση αναμένεται να βγουν αλώβητα τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία ούτως ή άλλως κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος αναφορικά με την επισκεψιμότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Για τις κλινικές μικρότερης εμβέλειας ωστόσο εκτιμάται πως τα έσοδά τους θα περιοριστούν δραστικά.

Αναδημοσίευση από  Attack tv.

Δεν υπάρχουν σχόλια: