Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Σχετικά με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ για την ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ σύνθεση του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

       Αναβλήθηκε η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας, μετά την σχετική ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ που πραγματοποίησαν στον χώρο της Συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας. Μια παράσταση-κατάληψη που είχε να κάνει με την μη σύννομη σύνθεση και συγκρότηση του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
     Η προαναφερόμενη παράσταση-κατάληψή που συνετέλεσε στην αναβολή της συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, έγινε μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των μελών του Δ.Σ του Σωματείου μας στη σχετική σύσκεψη που προηγήθηκε στο Σωματείο και αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια των σχετικών παρεμβάσεών μας, δεδομένου ότι η προαναφερόμενη μη σύννομη σύνθεση του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ είχε επισημανθεί πολλές φορές από την πλευρά μας.
ü Τόσο με την υπ΄ αριθ. 137/21.6.16 επιστολή μας προς το Υπουργείο Υγείας, την 6η Υ.Πε και την Διοίκηση.
ü Όσο και με την υπ΄ αριθ. 165/20.7.16 επιστολή προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου, επιστολή του Προέδρου του Σωματείου μας και Εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου.
ü Αλλά και προφορικά μέσω του εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου στις Συνεδριάσεις  της Διοίκησης.
και  παρ΄ όλα αυτά  οι Διοικούντες, αντί να συμβουλευτούν ως όφειλαν τον Νομικό Σύμβουλο του Νοσοκομείου για τις επισημάνσεις μας, προχώρησαν στον προσδιορισμό της συνεδρίασης  αυτού του μη σύννομου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση τις όποιες αποφάσεις του.
        Αφού λοιπόν οι Διοικούντες δεν ευαισθητοποιήθηκαν από τις καλοπροαίρετες επισημάνσεις μας, ή αν το θέλετε δεν έλαβαν υπ΄ όψιν τους ως όφειλαν τις καταγγελίες μας,
                                         αναγκαστήκαμε χθες το πρωί
για την διασφάλιση πάνω απ΄ όλα της νομιμότητας των αποφάσεων που θα έπαιρνε αυτό το όργανο, κάτι που θα έπρεπε να ήταν βασική επιδίωξη των Διοικούντων
                         να προχωρήσουμε στην προαναφερόμενη σύσκεψη
των μελών του Δ.Σ του Σωματείου μας, στο Σωματείο, όπου αποφασίσαμε την προαναφερόμενη παράστασή μας. Μια παράσταση – παρέμβαση, που αξίζει να επισημάνουμε, πρώτα στην Διοίκηση, δίνοντας της έτσι ακόμη μια ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί στην νομιμότητα  και στη συνέχεια εάν και εφ΄ όσον η Διοίκηση συνέχιζε την ίδια αρνητική στάση τότε να προχωρούσαμε στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ  στο χώρο συνεδρίασης του Υπηρεσιακού.
          Δυστυχώς στην προαναφερόμενη Συνάντησή μας, που παρ΄ ότι έγινε με τον ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ που βρισκόταν στο χώρο της Διοίκησης, δεδομένου ότι χθες δημοσιεύθηκε και επίσημα ο σχετικός διορισμός του, δεν βρήκαμε κάτι το διαφορετικό κάτι σημαντικό και πειστικό, κάτι συγκεκριμένο που να αποδείκνυε την νομιμότητα της σύνθεσης και συγκρότησης του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε στην προαναφερόμενη κατάληψη  και κατ΄ επέκταση αναβολή της συνεδρίασης αυτού του μη σύννομου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
         Δεν ξέρουμε αν αυτές οι πρακτικές,  που ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας, όπως είναι και η περίπτωση της ανάθεσης των παράλληλων καθηκόντων σε Εργαζόμενους (ακόμη μια παράνομη πράξη), είναι στα πλαίσια σχετικής κυβερνητικής κατεύθυνσης, ή της ανικανότητας, ή ακόμη και της συνειδητής επιλογής , όπως και  νάχει πάντως δεν είναι δυνατόν να τις αποδεχθούμε,
                                          γι΄ αυτό τον λόγο
επιμένουμε και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΣΝΑΦΟΡΑ της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και στις δύο προαναφερόμενες παράνομες πράξεις.
                                      O Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων
                          k΄ Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ
                                                  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: