Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με την ΕΞΑΓΟΡΑ της Στρατιωτικής Θητείας κλπ άλλων Πλασματικών χρόνων-Ο νόμος-Το κόστος

           Με την υπαγωγή των Δημοσίων Υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ  από 1/1/2017, το άρθρο 15 του σχετικού Ν. 4387/2016 ορίζει ότι το ποσό της εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης, καθορίζεται με την καταβολή από τους υπαλλήλους της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη.
           Αυτό σημαίνει ότι η μηνιαία εξαγορά από 6,67% στον συντάξιμο μισθό (ΒΜ 31/10/2011 + 140,80) που είναι σήμερα, διαμορφώνεται από 1/1/2017  σε 20%  στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές που υπολογίζεται το αναλογικό μέρος της σύνταξης.
                        Το  κόστος  εξαγοράς  τριπλασιάζεται.
             Ως εκ τούτω οι υπάλληλοι για να κατοχυρώσουν το σημερινό κόστος εξαγοράς, θα πρέπει να υποβάλλουν έως το  τέλος της τρέχουσας  χρονιάς  αιτήσεις εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
            Με τα σημερινά δεδομένα οι αιτήσεις αναγνώρισης πλασματικών ετών εξετάζονται κατά την συνταξιοδότηση.
        Να σημειωθεί επίσης πως αν επιλεγεί η εφάπαξ εξόφληση προβλέπεται μια έκπτωση 2% για κάθε έτος που εξαγοράζει ο ασφαλισμένος. Η εξαγορά της στρατιωτικής θητείας υπολογίζεται σε μήνες και έτη όσον αφορά τη χρήση της ως χρόνος ασφάλισης.                                                                                                 
            Σε περίπτωση που οι αιτήσεις εξετασθούν κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού βίου, δίνεται το δικαίωμα στους υπαλλήλους με την κοινοποίηση της πράξης από το Γ.Λ.Κ. να αποδεχθούν ή όχι την αναγνώριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: