Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Ο Γολγοθάς των Ασθενών στην Αχαϊα. Επιστολή - Παρέμβαση του Σωματείου μας.

                          O Τραυματισμός ενός νέου παιδιού στην ΑΚΡΑΤΑ
                                          Ανέδειξε το χάος του συστήματος
       Ο Γολγοθάς ενός μικρού που  τραυματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην ΑΚΡΑΤΑ, φέρνει δυστυχώς στην επιφάνεια, ακόμη μια φορά, την τραγική κατάσταση που υπάρχει στα Νοσοκομεία της περιοχής μας, το μεγάλο έλλειμμα συντονισμού και όχι μόνον.
       Το προαναφερόμενο περιστατικό, διακομίσθηκε στο πλησιέστερο Νοσοκομείο, αυτό του Αιγίου, το οποίο δυστυχώς αδυνατούσε να του προσφέρει υπηρεσίες δεδομένου ότι χρειαζόταν αξονική τομογραφία και δυστυχώς ο αξονικός δεν λειτουργούσε ……ήταν χαλασμένος …. , με άμεση συνέπεια την γνωστή πλέον οδύσσεια, την διακομιδή του στα Νοσοκομεία της Πάτρας.
          Διακομίστηκε λοιπόν κατ΄ αρχήν  στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, όπου και εκεί αφού ο Αξονικός ήταν χαλασμένος …. προωθήθηκε στον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ όπου έγινε η Αξονική τομογραφία αλλά επειδή δεν υπήρξε Ν/Χ Ιατρός (υπάρχει μόνον ένας) προωθήθηκε στο ΠΠΝΡΙΟΥ, γυρνώντας δηλ. πάλι πίσω στην σχετική διαδρομή πού έκανε, για την σχετική Ν/Χ εκτίμηση.
        Αυτός λοιπόν ο προαναφερόμενος Γολγοθάς έφερε στην επιφάνεια ακόμη μια φορά, τα γνωστά και μάλιστα συνήθη προβλήματα του συστήματος:
Τόσο της υπερφόρτωσης των Νοσοκομείων της Πάτρας από περιστατικά της γύρω περιοχής, όπως με την συγκεκριμένη περίπτωση των χαλασμένων αξονικών, που στους προαναφερόμενους θα πρέπει να προστεθεί και αυτός του Πύργου, με αποτέλεσμα όλα τα σχετικά περιστατικά, να ταλαιπωρούνται για τις σχετικές εξετάσεις τους προς τον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ και το ΠΠΝΡΙΟΥ.
Όσο και το σοβαρότατο έλλειμμα συντονισμού, μονάδων και υπηρεσιών.
και βεβαίως την αδιαφορία των αρμοδίων σε ότι αφορά την ενίσχυση του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, που εφημερεύει μέρα πάρα μέρα σχεδόν με το Πανεπιστημιακό, με έναν επιπλέον Ν/Χ Ιατρό, με μια τουλάχιστον μόνιμη πρόσληψη και έως ότου γίνει αυτό με την δυνατότητα εφημέρευσης ενός Ν/Χ από το ΠΠΝΡΙΟΥ στις ακάλυπτες εφημερίες μας, για να σταματήσουν επιτέλους τα γνωστά σε εμάς δρομολόγια θανάτου.
    Απευθυνόμαστε και  γνωστοποιούμε το προαναφερόμενο πρόβλημα στην ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της, για την ανάδειξη αυτού του χρόνιου προβλήματος στην κατεύθυνση βεβαίως της επίλυσής του, για να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των Ασθενών και των πολιτών της περιοχής μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: