Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: ΟΚΑΝΑ-ΚΕΘΕΑ να μετατραπούν σε ΝΠΔΔ

         Το ΚΕΘΕΑ είναι Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπως και ο ΟΚΑΝΑ με διαφοροποίηση στον τρόπο Διοίκησης τους.
     Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ορίζεται από τον Υπουργό Υγείας και του ΚΕΘΕΑ εκλέγεται από τη Γενική του Συνέλευση (έως την έκδοση της Π.Ν.Π).
     Επίσης στη χώρας μας λειτουργούν με υποδειγματική, αυτόνομη, ευέλικτη μορφή, σημαντικά προγράμματα καταπολέμησης των ναρκωτικών ως Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Παράδειγμα το 18 ΑΝΩ που λειτουργεί υπό την Διοικητική εποπτεία του ΨΝΑ ως ΝΠΔΔ, με αυτοδιαχείριση στο Επιστημονικό του έργο, τη λειτουργία του, στις προσλήψεις προσωπικού κ.α.
      Ως εκ τούτω ζητάμε την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αλλάζει τον τρόπο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ και ζητάμε την μετατροπή των δύο μεγαλύτερων Οργανισμών καταπολέμησης των ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ σε Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με κοινωνικό έλεγχο και πλειοψηφία.
      Το κράτος όπως διαχρονικά πράττει και στο 18 ΑΝΩ είναι αυτονόητο ότι θα στηρίζει οικονομικά το επιστημονικό έργο των εν λόγω Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Επ’ ουδενί όμως δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στη λειτουργία τους.
      Το Δημόσιο λογιστικό όπως και στο 18 ΑΝΩ δεν θα πρέπει να στέκεται εμπόδιο στην αυτόνομη λειτουργία των Θεραπευτικών Προγραμμάτων.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: