Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις μετά από δύο χρόνια. Γαστροσκόπηση-κολονοσκόπηση μετά από δύο χρόνια. Ασυντήρητο το Νοσοκομείο.

       Στη συνάντηση αντιπροσωπείας κατά την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 23/10/2019 με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο παρ’ ότι όπως τόνισε ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας είναι και Βουλευτής Χανίων.
       Τα ραντεβού ασθενών για εξετάσεις καθυστερούν έως και δύο χρόνια και κάποια δεν κλείνονται καθόλου.
Κάθε Παρασκευή ανοίγουν τα ραντεβού για γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση και η ημερομηνία που κλείνεται είναι ο αντίστοιχος μήνας μετά δύο χρόνια (Νοέμβριος 2021).
      Ραντεβού για ενδοκρινολόγο δεν υπάρχουν. Η μοναδική ενδοκρινολόγος του Νοσοκομείου παρακολουθεί 5500 ασθενείς. Τώρα έχει έρθει μία δεύτερη γιατρός. Ραντεβού για Μαγνητική Τομογραφία κλείνουν οι ασθενείς τον Μάιο του 2020. Για οφθαλμίατρο το Φεβρουάριο του 2020, για ρευματολόγο το Φεβρουάριο του 2020.
      Η Μονάδα Εμφραγμάτων 7 κλινών λειτουργεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Για να ανοίξει το αιμοδυναμικό εργαστήριο μετέφεραν εκεί το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας.
       Το Νοσοκομείο είναι σε κακή κτηριακή κατάσταση. Ασυντήρητο λόγω έλλειψης κονδυλίων. Το μισό καλοκαίρι ήταν χωρίς κλιματισμό, λόγω βλάβης. Και μη χειρότερα όπως χαρακτηριστικά είπε στον Υφυπουργό Υγείας ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.
Ο Υφυπουργός είπε ότι θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: