Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Νοσοκομείο Αιγίου: Κίνδυνος ημί-λουκέτου - Τι λένε Μαμμή-Γεωργάκης

Νοσοκομείο Αιγίου: Κίνδυνος ημί-λουκέτου - Τι λένε Μαμμή-Γεωργάκης     Σε μία κλωστή κρέμεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίου, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, κυρίως στο Ακτινολογικό τμήμα, αφού κινδυνεύει να κλείσει στα τέλη του χρόνου, λόγω συνταξιοδότησης δύο εξ αυτών (Βασιλόπουλος- Χατζηγιάννης) και μένει με δύο άλλους που ούτε καν βρίσκονται εκεί, αφού είναι στα Καλάβρυτα κι ο άλλος από Πάτρα.
     Ετσι, πέραν του αξονικού τομογράφου που δεν δουλεύει επί μήνες, κινδυνεύει να μπει λουκέτο και στον υπέρηχο. Η ίδια η κάλυψη 1 θέσης μόνιμου γιατρού εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2018. Επικουρικοί γιατροί που ζητήθηκαν δεν έρχονται λόγω έλλειψης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ και με απόσπαση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου δεν υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί ιατρικό προσωπικό στο ΓΝΑ.
   Το πρόβλημα θα είναι τεράστιο, αφού μόνο οι υπέρηχοι ανέρχονται στους 20-30 τη μέρα, κάτι που σημαίνει ότι οι ασθενείς πρέπει να μισθώνουν ασθενοφόρο για να μετακινούνται στην Πάτρα.
   Η απερχόμενη διοικήτρια Γιούλη Μαμμή ισχυρίζεται πως «ξέθαψε» τη μία θέση κι έφτασε μέχρι την Πρεσβεία για βρει την υποψήφια, αν και αρνήθηκε, όπως κι μια ακόμα που ο ενδιαφερόμενος δεν είχε τη διάθεση να συνεργαστεί, μπλοκάροντας τη διαδικασία. Για τη 1 θέση, ενώ τελείωσε η κρίση για νέο παθολόγο, για τον 1 ακτινολόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης έχει παραιτηθεί και δεν μπορεί να γίνει η κάλυψη του αντίστοιχου κενού.
    Σε ό,τι αφορά, τον Αξονικό ( έχει δύο άτομα προσωπικό) η κ. Μαμμή «υπόσχεται» μία φορά την βδομάδα λειτουργία με προσωπικό από το ΠΝΠ (Ρίου) οπότε ηλεκτρονικά (με email) θα γίνεται η διάγνωση. Ομως για υπέρηχους και ακτινογραφίες, ίσως υπάρξει μια διευκόλυνση ολίγων ημερών από Πάτρα, αλλά μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου κινδυνεύει η δεύτερη εφημερία του νοσοκομείου. Το θέμα έχει φτάσει και στην 6η ΥπΕ εν αναμονή αντιμετώπισης. Μέσα στη βδομάδα το θέμα θα εξεταστεί, μάλλον μέσα από μετακινήσεις. «Υπάρχει αγωνία για την εξέλιξη, άνευ λύσης» παραδέχεται η κ. Μαμμή, που δεν θέλει να μιλά για κλείσιμο του νοσοκομείου, κατά το ήμισυ!
   Ο νεοδιορισθείς διοικητής του ΓΝΑ Θανάσης Γεωργάκης, λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα, επιδεικνύει τόλμη και θάρρος για τη διοίκηση, δηλώνοντας στην «Π»: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, αν και δύσκολο το εγχείρημα. Θα κολυμπήσω και πιστεύω ότι θα βγω πέρα. Δεν λέω μεγάλα λόγια, αλλά το αποτύπωμά μου θα τ΄αφήσω. Θα συγκρουστώ αν χρειαστεί και θα σπάσω αβγά. Είμαι άνθρωπος του υγειονομικού χώρου, ξέρω τα πράγματα όπως είναι από μέσα και δεν μπορώ να αυτοκοροϊδευτώ. Θα τα καταφέρουμε». 
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
triadafilop@pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: