Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Να ξεκαθαρίσουν άμεσα τον παρασκηνιακό χειρισμό των προσφορών Διοίκηση και ΔΑΚΕ.

        Επανερχόμενοι στο θέμα των προσφορών γνωρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η όποια δωρεά, χορηγία και προσφορά προς ένα ίδρυμα και τους εργαζόμενους του εν ώρα υπηρεσίας  και ειδικά αυτές τις πονηρές ημέρες του κορονοϊού, διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες και μια απ' αυτές είναι η αποδοχή αυτών από τον νόμιμο εκπρόσωπο του ιδρύματος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου. 
                      Έτσι λοιπόν
Στην προκειμένη περίπτωση, οι οποίοι επιχειρηματίες είχαν την ευγενή καλοσύνη να προσφέρουν κάτι για το Νοσοκομείο και τους Εργαζόμενους σ' αυτό, θα έπρεπε να απευθυνθούν στο αρμόδιο όργανο, την  Διοίκηση και όχι σε οποιοδήποτε πρόσωπο η συνδικαλιστική παράταξη, που επί της ουσίας δεν εκφράζουν  και δεν εκπροσωπούν τίποτε και κανέναν.
       Αν ο δέκτης της προσφοράς ήταν η συνδικαλιστική παράταξη η κάποιο φυσικό πρόσωπο, όπως συνέβη εδώ, τότε αυτοί θα έπρεπε να απευθυνθούν στην Διοίκηση για την δρομολόγηση της προσφοράς, όπως έκαναν οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι της αντίστοιχης συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, οι οποίοι προς τιμήν τους δεν πήγαν να μοιράσουν μπαγιάτικες τυρόπιτες στους Συναδέλφους τους φράουλες κλπ άλλα είδη, δεν  καπηλεύτηκαν με λίγα λόγια αυτές τίς προσφορές, τις οποίες παρέπεμψαν στην Διοίκηση του εκεί ιδρύματος.
        Εμείς ως Σωματείο, όταν μάθαμε το γεγονός, από Συναδέλφους που ένιωσαν πολύ άσχημα βλέποντας αυτήν την κατάσταση, πράξαμε το αυτονόητο. Απευθυνθήκαμε στην Διοίκηση του Νοσοκομείο, στον φορέα που νόμιμα εκπροσωπεί αυτό το ίδρυμα, στον Αν. Διοικητή που μας είπε ότι δεν γνώριζε τίποτε και στη συνέχεια στον Διοικητή που μας είπε χαρακτηριστικά ότι " Δεν ξέρω ούτε τι μοιράζουν ούτε που ούτε τον χορηγό" . 
     Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, τον οποίο δυστυχώς διαψεύδει με δηλώσεις του στο pelop.gr ο Συνάδελφος Σουγλέρης που το τονίζουμε αναρμόδιος μοίραζε τις προσφορές, απέκρυψε ως φαίνεται την εμπλοκή του και δεν αντέδρασε ως όφειλε, δεν αντέδρασε ούτε όταν του εστάλη συγκεκριμένη και επίσημη επιστολή μας πριν την δημοσιοποίηση του προβλήματος.
     Βεβαίως δεν ξέρουμε ποιος από τους δύο συλλαμβάνεται ψευδόμενος, εάν είναι ο Σουγλέρης ας κριθεί, αλλά αν είναι ο Διοικητής μπαίνει σοβαρό ζήτημα για την λειτουργία του, την παρουσία του και την πρακτική του στα διοικητικά δρώμενα του Νοσοκομείου. Καλούμε και τους δύο, να ξεκαθαρίσουν το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης και τον χειρισμό της, ως οφείλουν απέναντι στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.
        Λυπούμαστε πάντως που μια αξιέπαινη προσφορά τοπικών επιχειρηματιών την χειρίστηκαν κατά αυτόν τον απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο, εμείς πάντως εξ ονόματος όλων των Συναδέλφων να ευχαριστήσουμε αυτούς τους προμηθευτές λέγοντας τους ότι η προσφορά τους, αν ακολουθούσε την νόμιμη οδό να έχει και καλύτερα αποτελέσματα, θα μπορούσε μέσω του αρμόδιου οργάνου, της Διοίκησης του Νοσοκομείου να κατευθυνθεί στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου έτσι ώστε μέσω αυτών αφού προετοιμαστούν καταλλήλως (ζεσταθούν  οι τυρόπιτες κλπ), να μοιραστούν στους Συναδέλφους μας και όχι μ΄ αυτόν τον τρόπο που έγιναν.
        Δυστυχώς μια πάρα πολύ καλή και θετική κίνηση των εν λόγο επιχειρηματιών, αμαυρώθηκε από τις κουτοπόνηρες παλαιοκομματικές πρακτικές αυτών στους οποίους απευθύνθηκαν και παραγοντίστικα χειρίστηκαν τις προσφορές.                    
                    Λυπούμαστε πολύ για όλα αυτά, για την αναβίωση της εποχής μαυρογιαλούρου…...

Δεν υπάρχουν σχόλια: