Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Η Επιστολή - Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ, στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ του Υπ. Υγείας για τον ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ.


ΑΘΗΝΑ: 24/6/2020                           ΠΡΟΣ:  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ   κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3069                                             2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ    κο. ΒΑΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
                                                                    3. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης ΥΠΕ 
                                                          ΚΟΙΝ.:  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ 
    Κύριοι Υπουργοί,
Το Καραμανδάνειο είναι το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα που εξυπηρετεί παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, των Νησιών Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.
Ως εκ τούτω θα πρέπει να ενισχύεται σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου είναι απαραίτητη καθότι τα παιδιά για να υποβληθούν σε Μαγνητική Τομογραφία απαραιτήτως θα πρέπει να υπάρχει στην εξέταση Αναισθησιολόγος.
Εγκρίθηκε η εγκατάσταση Μαγνητικού στο Καραμανδάνειο είναι σε διαδικασία εκπαιδευτικής το προσωπικό και βρίσκονται στο στάδιο απόκτησης κονδυλίου προκείμενου να διαμορφωθεί ειδικός χώρος, εγκατάστασης του μηχανήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλάζει ο σχεδιασμός και ο Μαγνητικός θα τοποθετηθεί σε Πρωτοβάθμια Μονάδα της Πάτρας, που δεν υπάρχει χώρος να εγκατασταθεί στο Καραμανδάνειο.
Είναι επιβεβλημένη η εγκατάσταση του Μαγνητικού Τομογράφου στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Προς την κατεύθυνση αυτή ζητάμε από την Διοίκηση της 6ης Υπε και το Υπουργείο Υγείας να ληφθούν πρωτοβουλίες για την άμεση διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασης.
                                                              Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: