Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Κινητικότητα: Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για άμεσες ενέργειες ενημέρωσης κατάστασης θέσεων

  Εγκύκλιο ( Εγκύκλιος) για τις άμεσες ενέργειες για ενημέρωση κατάστασης θέσεων των κύκλων κινητικότητας 2018 & 2019 απέστειλε στα υπουργείο το ΥΠΕΣ.
Ειδικότερα:
Σχετ.: 
1. Η αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 49Κ/521/οικ. 10972/27-5-2020 (ΑΔΑ 67Γ646ΜΤΛ6-ΧΧ8) εγκύκλιος
Η αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/566/οικ.12688/24-6-2020 (ΑΔΑ Ψ1ΘΜ46ΜΤΛ6-ΚΤ9) εγκύκλιος
      Σε συνέχεια των ως άνω σχετικών εγκυκλίων και κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικασιών απόσπασης ή μετάταξης για τους κύκλους κινητικότητας 2018 και 2019 σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 74 του Ν.4674/2020, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
1. Από τα στοιχεία της εφαρμογής της κινητικότητας, σχετικά με την ενημέρωση των θέσεων που προκηρύχθηκαν προς κάλυψη μέσω των προαναφερόμενων κύκλων κινητικότητας, προκύπτει ότι, αν και έχει παρέλθει η τεθείσα προθεσμία για την ενημέρωση της κατάστασης των θέσεων, μεγάλο ποσοστό φορέων δεν έχει προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες. Δεδομένου ότι οι διαδικασίες της κινητικότητας τελούν σε συνάρτηση με τη διαδικασία των προσλήψεων, και εν όψει της διαμόρφωσης του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του ν. 4622/2019, όπου εντός των προσεχών ημερών θα ζητηθεί από τους φορείς του δημοσίου να υποβάλουν τα αιτήματά τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι ήδη εγκαταστημένη στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρακαλείσθε όπως αμέσως και αποκλειστικά μέχρι τη Δευτέρα 27-7-2020 μεταβάλλετε την κατάσταση των θέσεων του Β’ κύκλου 2018 και του Α΄ κύκλου 2019 που αποτυπώνονται με την ένδειξη «Σε αξιολόγηση» είτε σε «Έκλεισε με επιλογή υπαλλήλου» είτε σε «Έκλεισε χωρίς επιλογή υπαλλήλου». Ανάλογα με το αν τελικά επελέγη ή όχι υπάλληλος, θα ενημερωθούν ακολούθως και τα αντίστοιχα πεδία «Πληροφορίες κατάστασης» ή «Αιτιολογία κατάστασης».
2. Για όσες θέσεις επιλέγεται η κατάσταση «Έκλεισε με επιλογή υπαλλήλου» καλούνται οι φορείς να ενημερώνουν παράλληλα και την κατάσταση των αντίστοιχων θέσεων στην εφαρμογή του ψηφιακού οργανογράμματος (Φάκελος: Διαχείριση κατάστασης θέσεων) με την αλλαγή της εν λόγω κατάστασης ως «Καλυμμένη» και τη σύνδεσή της με τον αντίστοιχο υπάλληλο.
     Μετά το πέρας της 27ης-7-2020, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας θα προβεί, κατά λόγο αρμοδιότητας, στο «κλείσιμο» των κύκλων κινητικότητας Β’ 2018 και Α’ 2019, οπότε και βάσει των δηλωθέντων στοιχείων, τα οποία δεν θα μπορούν να τύχουν πλέον επεξεργασίας, θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες που αφορούν στη διαδικασία προγραμματισμού των προσλήψεων αλλά και του επόμενου κύκλου κινητικότητας.
     Τα Υπουργεία παρακαλούνται να κοινοποιήσουν αμελλητί την παρούσα στα νομικά πρόσωπα και σε όλους τους φορείς που εποπτεύουν και εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους, καθώς επίσης οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού που εμπίπτουν στη χωρική τους αρμοδιότητα και τα νομικά πρόσωπα αυτών.
   Η παρούσα εγκύκλιος βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Υπηρεσίας μας: www.ypes.gr, στη διαδρομή Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα- Ανθρώπινο Δυναμικό καθώς επίσης και στον σύνδεσμο http://apografi.gov.gr/thesmiko_plaisio_all/egkyklioi.html.
Aναδημοσίευση ΠΌ aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια: