Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τα συμβαίνοντα στη Χαλκιδική

  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ  ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΟΣΟΥΝ. ΑΛΟΙ ΔΥΟ ΝΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΣΥΝΟΛΟ 75 ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
    Στο Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής  βρέθηκαν 2 Εργαζόμενοι θετικοί στο κορονοϊό που εργάζονται στο χειρουργείο. Ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια.
Δεν είναι επιστροφή  απο  άδειες. 
    Καμία προετοιμασία του συστήματος υγείας, στη Χαλκιδική για να υποδεχθεί επισκέπτες και τουρίστες απο βαλκανικές και άλλες επιβαρυμένες χώρες.
    Τα δείγματα που λαμβάνουν τα στέλνουν στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και κάνουν δύο ημέρες να βγουν. Εάν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο κάνουν τέσσερις ημέρες. Θετικά περιστατικά ασυμπτωματικά ή με ελαφρά συμπτώματα αλωνίζουν την Χαλκιδική για ημέρες, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα και μετά τίθενται σε περιορισμό. Το Νοσοκομείο  έχει στις αποθήκες του,  απο δωρεά, μοριακό αναλυτή ανίχνευσης του κορονοϊού, αλλά ένα μήνα είναι μέσα στα κουτιά του. Δεν λειτουργεί. Δεν αξιοποιείται μοριακός αναλυτής σε μια επιβαρυμένη περιοχή. Και μετά μιλάνε για προετοιμασία. Το Νοσοκομείο έχει αναπτύξει μια κλινική δέκα κλινών για διαγνωσμένα και ύποπτα κρούσματα μαζί σε ξεχωριστά δωμάτια. Όταν τα δείγματα κάνουν και τέσσερις ημέρες να βγουν είναι επικίνδυνο για διασπορά του ιού στα αρνητικά ύποπτα κρούσματα.
   Σήμερα Πέμπτη, νοσηλεύονται 6 θετικά περιστατικά. Στα Κέντρα Υγείας Χαλκιδικής, άκρως τουριστικά μέρη,   δεν λαμβάνουν ούτε δείγματα  για εξέταση κορονοϊού.Τώρα εκπαιδεύετε το προσωπικό να λαμβάνει δείγματα. Η εντολή βγήκε με ημερομηνία  24 Ιουλίου, αλλά  τώρα ξεκίνησε η εκπαίδευση.  Στα κέντρα υγείας θα ξεκινήσουν να  λαμβάνουν δείγματα όταν τελειώσει το καλοκαίρι. Φωτο  η σχετική απόφαση. Πως θα εντοπιστούν περιστατικά ασυμπτωματικά ή με ελαφρά συμπτώματα. 
     Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ βρέθηκαν άλλοι δυο γιατροί ειδικευόμενοι της ορθοπεδικής κλινικής θετικοί   στο κορονωιο. 4 συνάδελφοι σε καραντίνα. 
    Ένας γιατρός βρέθηκε και στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ Θετικός στο κορονοϊό. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΙΝΑΙ 75. ΟΙ 50 ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ.  Και όμως δουλεύουν δυο ημέρες έως ότου βγει το αποτέλεσμα.
                                         Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: