Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

«Όλοι είμαστε ύποπτοι και όλα τα περιστατικά που έρχονται στο νοσοκομείο είναι ύποπτα» -Αχαΐα: «Φρούρια» τα νοσοκομεία!

«Διατηρήστε τις υγειονομικές μονάδες καθαρές» ήταν η εντολή που δόθηκε χθες από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς όλους τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης. "Πλέον θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί απέναντι σε κάθε υγειονομικό και ευρύτερα εργαζόμενο σε νοσοκομείο που δεν τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Δεν θα περιοριζόμαστε μόνον στις συστάσεις κατά τους ελέγχους που θα γίνονται. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Το φθινόπωρο είναι μπροστά μας, τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται επομένως δεν έχουμε περιθώρια να αγνοούμε τα μέτρα πρόληψης και προστασίας» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.
Στην ίδια σύσκεψη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε εντολή για ανάπτυξη κλινών κορονοϊού όπου δεν έχει υπάρξει σχετική πρόβλεψη.
Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας που είχε ο κ. Καρβέλης με τον καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο. «Αποφασίσαμε να ορίσουμε ως βοηθητικά νοσοκομεία, στα νοσοκομεία αναφοράς κορονοϊου ΠΓΝΠ και Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, τα νοσοκομεία Αγρινίου και Καλαμάτας. Αμεσα διοργανώνουμε με τον κ. Γώγο μία τηλεδιάσκεψη με τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας των δύο νοσοκομείων ώστε να οργανώσουμε την ανάπτυξη των προβλεπόμενων κλινών κορονοϊού. Παράλληλα κάνουμε προσπάθειες να αναπτύξουμε και κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού στα δύο αυτά νοσοκομεία ώστε να μην μεταφέρονται όλα α περιστατικά στα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία».
Εν τω μεταξύ όπως μας είπε ο κ. Καρβέλης σε συνεργασία με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου και τον υπεύθυνο της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη δύο κλινών ΜΕΘ κορονοϊού για παιδιά. Οι δύο κλίνες θα αναπτυχθούν σε διπλανό χώρο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων.
«Με συνεχείς αποφάσεις ενισχύουμε το σύστημα υγείας ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Επαναλαμβάνω όμως ότι η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για να κρατήσουμε τον ιό έξω από όλες τις δομές υγείας. Και σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο η συμπεριφορά του υγειονομικού προσωπικού. Έχω στείλει σε όλες τις δομές έγγραφα που παρουσιάζουν αναλυτικά τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν. Αυτό είναι κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε και φυσικά είναι κάτι που θα το ελέγχουμε» καταλήγει ο κ. Καρβέλης.
Υπενθυμίζουμε ότι τη σχετική επισήμανση έκανε χθες μέσω της «Π» και ο κ. Γώγος, κάνοντας λόγο για ένα ιδιαίτερα δύσκολο στάδιο διαχείρισης του κορονοϊού το οποίο αφορά στην πρόληψη της νοσοκομειακής διασποράς του. «Την περίοδο αυτή όλο το προσωπικό πρέπει να είναι σε επιφυλακή και να λαμβάνει πλήρως τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας του. Ολοι είμαστε ύποπτοι και όλα τα περιστατικά που έρχονται στο νοσοκομείο είναι ύποπτα».
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: