Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στο ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στο ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    Προχθές άλλη μία γιατρός βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στη παθολογική κλινική.     
     Στην εν λόγω κλινική  έχουν ξεφύγει και νοσηλεύονται περιστατικά κορονοϊού σε κοινούς θαλάμους. Εφημέρευε χθες  το Νοσοκομείο, που είναι αναφοράς για το κορονοϊό. Εκεί που είπαν  οι Εργαζόμενοι επιτέλους ήρθε μοριακός  αναλυτής και βγαίνουν  γρήγορα τα τεστ και  είναι πιο ασφαλής η  διαλογή  των περιστατικών, χθές  στην εφημερία δεν είχαν  αντιδραστήρια να κάνουν τα τεστ. Τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο. Προχθές πήραν τους ασθενείς της Γενικής ΜΕΘ  του Νοσοκομείου και τους μετέφεραν σε  ΜΕΘ άλλων  Νοσοκομείων, για να τη μετατρέψουν σε ΜΕΘ κορονοϊού. 
       Ξέχασαν όμως ότι δεν πληρεί τις κτιριακές προϋποθέσεις. Δεν έχει δύο εισόδους και άλλα. Εκεί που ετοίμαζαν τις παρεμβάσεις στο κτίριο ειδοποιήθηκαν την επόμενη ημέρα ότι θα ξαναεπιστρέψουν  οι  ίδιοι  ασθενείς στη ΜΕΘ και θα παραμείνει γενική.
Στη κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 35 ασθενείς. Απόγευμα και νύκτα  κάνουν βάρδια στη κλινική δύο νοσηλεύτριες. Είναι αδύνατον να τους περιθάλψουν με ασφάλεια. 
Δυο νοσηλεύτριες ντυμένες με τις στολές προστασίας που περιορίζουν τις κινήσεις για 35 ασθενείς με κορονοϊό.
  Μου απέστειλαν σχετική επιστολή στην οποία  εκφράζουν κραυγή αγωνίας..Μεταφέρθηκαν επείγοντα  ιατρεία στα εξωτερικά ιατρεία για να δημιουργηθεί χώρος για τα περιστατικά κορονοϊού και εξυπερετούνται όλα από μια νοσηλεύτρια, λόγω έλλειψης προσωπικού.   
                                          Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: