Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Ο Βρούτσης , οι συντάξεις και οι δικαστικές αποφάσεις

        Ποιος δεν θυμάται τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, όταν ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, για ψηφιοποίηση της διαδικασίας των συντάξεων και για έκδοσή τους με ηλεκτρονικό τρόπο. Μάλιστα, στην ΑΔΕΔΥ, είχε δώσει και ημερομηνίες, αναφέροντας ότι από 1/06/20 το 1/3 των νέων συντάξεων θα βγαίνει αυτομάτως.
Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν έγινε, αφού στον ΕΦΚΑ λιμνάζουν πάνω από 200.000 εκκρεμείς συντάξεις και στο δημόσιο η καθυστέρηση χορήγησής τους ξεπερνά τα 2.5 χρόνια.
     Ταυτόχρονα, ο κ.Βρούτσης, δεν εφαρμόζει την 317/20 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ισότητα ανδρών και γυναικών, ως προς τα όρια ηλικίας για όσους (άνδρες) είχαν 25ετία  το 2010 και ανήλικο παιδί.
       Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 12-15.000 Δ.Υ να είναι εγκλωβισμένοι και να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, ενώ έχουν πάνω από 35 χρόνια υπηρεσίας.Τους οδηγεί, ο κ.Βρούτσης, στα δικαστήρια και στους δικηγόρους για το αυτονόητο. Γιατί τα δικαστήρια θα τους δικαιώσουν, αφού υπάρχει η 317 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ποιος, όμως, έχει τα χρήματα να προσφύγει και ποιος μπορεί να περιμένει 2 χρόνια, χωρίς σύνταξη, μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου;
Κατά τα άλλα ο κ.Βρούτσης κι η η κυβέρνηση σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις.
       Αν, πάντως, επρόκειτο για τίποτε αναδρομικά βουλευτών ή δικαστών θα νομοθετούσε αμέσως!

Δ.Μπράτης Γ.Γ ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: