Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Μιχ. Γιαννάκος: ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ σε ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ.

        Πολύ θετική η πρωτοβουλία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ του Κου Τσαλικάκη να δώσει εντολή στους διοικητές των νοσοκομείων της θεσσαλονίκης να υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό.  Αυτό θα πρέπει να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Και να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.
       Μόνο έτσι μπορούν  να εντοπισθούν οι ασυμπτωματικοί  συνάδελφοι  που νοσούν και να απομονωθούν.  Θα πρέπει να τροποποιηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και να ισχύσει  σε όλες τις περιπτώσεις η 7ημερη καραντίνα,  σε όσους συναδέλφους εκτίθενται στον ιό. Είναι προτιμότερο να χάνεις υπαλλήλους προληπτικά για λίγες ημέρες παρά να έχεις μέσα στα νοσοκομεία κινητές υγειονομικές  βόμβες, τους ίδιους τους εργαζόμενους. Μία αιτία της διασποράς του ιού στους υγειονομικούς είναι οι στάσεις των νοσηλευτών  στα νοσοκομεία που είναι μικροί χώροι και δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Θα πρέπει να βρεθούν  μεγαλύτεροι χώροι  για τις στάσεις των νοσηλευτών και γιατρών.                 Όλοι οι ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία θα πρέπει να κάνουν τεστ, το οποίο θα πρέπει να εκδίδεται σε λιγότερο από μία ώρα. Λίγα είναι τα νοσοκομεία που έχουν τέτοια δυνατότητα. Τα δείγματα στέλνονται σε εξωτερικούς μοριακούς αναλυτές και κάνουν δύο ημέρες να εκδωθούν. Εαν οι ασθενείς έχουν μακροχρόνιες νοσηλείες θα πρέπει κάθε 7 ημέρες να τα επαναλαμβάνουν τα τεστ.
      Τα δεκάδες κρούσματα υγειονομικών μαρτυρούν την επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα των επαγγελμάτων. Ακόμη όμως δεν εγινε κάτι για την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα παρά τις υποσχέσεις. 220 υγειονομικοί νοσούν σήμερα και λείπουν με αναρρωτική άδεια.
                                                      Μιχ. Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: