Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ που ΑΞΙΖΕΙ να ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ.......

    ΣΟΚ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Εβαζαν καθετήρα μπροστά στα μάτια άλλων, πέταγαν σκουπίδια σε κρεβάτια ασθενών, bullying σε έφηβο ασθενή
 Την ανάρτηση έκανε στο facebook η Πατρινή Κατερίνα Κωστή Κολλιοπούλου και η καταγγελία της χρήζει άμεσης διερεύνησης. Η ίδια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού, παρέμεινε στον χώρο 4 ώρες και περιέγραψε καταστάσεις που θυμίζουν… άλλες εποχές! Ευτυχώς οι καταγγελίες της αφορούν μεμονωμένα περιστατικά και όχι το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που όλες αυτές τις ημέρες δίνει μάχες. Γράφει:

      Κατά την εφημερία του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πέμπτης 18/3/21 βρέθηκα στα εξωτερικά του ιατρεία ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. (Για να σας προλάβω, βγήκα αρνητική τόσο από το rapid όσο και από τον μοριακό έλεγχο). Στοιβαγμένη με άλλα 6 ύποπτα περιστατικά σε έναν θάλαμο χωρίς παράθυρο και έχοντας στην διάθεσή μου μια τουαλέτα κοινή για άνδρες και γυναίκες «υπόπτους» χωρίς χερούλι(για κλειδαριά ούτε λόγος). Στις 4 ώρες και κάτι που μεσολάβησαν μέχρι να υπογράψω για να φύγω (αλλιώς ακόμα εκεί θα ήμουν) έκανα κάποιες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.
    Αν τυχόν γράψεις 19000 μονάδες στις Πανελλήνιες ή οι γονείς σου έχουν την οικονομική δυνατότητα να σε σπουδάσουν στο εξωτερικό, πριν βάλεις πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό σου την Ιατρική βεβαιώσου ότι έχεις μάθει ή έχεις την διάθεση να μάθεις:
Να μιλάς ευγενικά στους συνανθρώπους σου.
Να σέβεσαι τον πόνο και την ανησυχία των ασθενών σου.
Να προστατεύεις τα προσωπικά τους δεδομένα.
Να πετάς τα σκουπίδια σου στον αντίστοιχο κάδο και όχι στο πάτωμα ή πάνω στα κρεβάτια άλλων ασθενών.
Να διαχειρίζεσαι την πίεση που απορρέει από τα καθήκοντά σου.
Να προσπαθείς να χαλαρώσεις έναν έφηβο που επισκέπτεται ασυνόδευτος και για πρώτη φορά στην ζωή του ένα δημόσιο νοσοκομείο και όχι να του ασκείς bullying.
Να στέκεσαι με σεβασμό απέναντι σε έναν δεμένο στο κρεβάτι ανοιακό που θα μπορούσε να είναι o παππούς σου ή ακόμα καλύτερα μην τον δέσεις.
Να μην επιχειρείς να καθετηριάσεις ασθενή χωρίς την χρήση παραβάν μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλου ασθενή.
Να μην προσβάλεις την τιμή και την αξιοπρέπεια των ασθενών σου αποκαλώντας τους «χαϊδεμένους» επειδή έσπευσαν να εξετασθούν εγκαίρως προκειμένου να εμποδίσουν την διασπορά κάποιου ιού.

    Όλα τα παραπάνω με λεπτομέρειες και ονόματα πρόκειται να καταγγείλω εγγράφως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα κοινοποιώντας την καταγγελία μου αυτή στον Διοικητή του Νοσοκομείου, στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Πάτρας και στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Σας προσκαλώ να κάνετε το ίδιο αν έχετε ανάλογες εμπειρίες μήπως και κάποια στιγμή καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτό το σύστημα”!

     Σ.Σ. Κάθε άλλο σχόλιο περιττό. Γνωρίζουμε καλά ότι γιατροί και νοσηλευτές είναι πιεσμένοι. Ομως θα πρέπει πάνω από όλα να υπάρχει ανθρωπιά.
Αναδημοσίευση από  flamis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: