Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ροζ σκάνδαλο με «γαλάζιο» διοικητή νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης

     Νεαρή υποδιευθύντρια νοσοκομείου κατήγγειλε τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κούτρα, για σεξουαλική παρενόχληση και εκείνος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση. Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί προς διερεύνηση από το υπουργείο Υγείας στην Εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
      Όπως έγινε γνωστό, πριν από μερικές ημέρες η υποδιευθύντρια του νοσοκομείου βγήκε αναστατωμένη, σε έξαλλη κατάσταση, από το γραφείο του διοικητή με τον οποίο είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Φωνάζοντας, δήλωσε ενώπιον όλων των υπαλλήλων που βρίσκονταν απέξω ότι παραιτείται και στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία εις βάρος του διοικητή.
      Η καταγγελία της διαβιβάστηκε στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια και σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο, ο διοικητής της 3ης ΥΠE, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ενημέρωσε σχετικά το γραφείο του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα.
     Η «Εφ.Συν.» υπέβαλε σχετικό ερώτημα για την υπόθεση στο υπουργείο Υγείας, από το γραφείο Τύπου του οποίου επισήμως έγινε γνωστό ότι με εντολή του υπουργού ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς ποινική διερεύνηση.
     Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κούτρας, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται υποκείμενο καταγγελιών. Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης τον έχει καταγγείλει στο παρελθόν «για επικίνδυνες ενέργειες και παρεμβάσεις» και του έχει προσάψει αυταρχική και επιθετική συμπεριφορά, αλλά και κλίμα τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους.
Τι λέει ο πρώην διοικητής
     Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γιώργος Κούτρας, σχετικά με την υπόθεση που τον αφορά. Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο λόγος της παραίτησής του –ούτε λίγο ούτε πολύ– είναι άσχετος με ροζ σκάνδαλο, αλλά σχετίζεται με διοικητικά θέματα του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεχόταν επιθέσεις από άτομα του προσωπικού και διευθυντικά στελέχη, καθώς είχε ξεκινήσει δύο προκαταρκτικές εξετάσεις για κακή λειτουργία του ιδρύματος και παράτυπες προμήθειες. 
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι για τον παραπάνω λόγο έχουν γίνει εις βάρος του καταγγελίες για σεξιστική συμπεριφορά, όχι  μόνο από τη συγκεκριμένη υποδιευθύντρια, αλλά συνολικά από 4 γυναίκες υπαλλήλους του νοσοκομείου. Μάλιστα κατήγγειλε ότι και η συνεργασία του με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ ήταν πολύ κακή, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να διοικούν οι υπάλληλοι κι όχι εκείνος. Ο κ. Κούτρας έχει επιφυλαχθεί όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του και δήλωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: