Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ.

     Στην Ανατολική Μακεδονία δύο νοσοκομεία περιθάλπτουν περιστατικά κορωνοιου.
Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και της ΚΑΒΑΛΑΣ. Έχουν πληγεί και τα δύο  από τις αναστολές εργασίας  και βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.
       Δεν έχουν  τις δυνατότητες πιά να  αναπτύξουν  τον ίδιο αριθμό κλινών ΜΕΘ και απλής νοσηλείας, όπως στη κορύφωση του τρίτου κύματος,  λόγω των ελλείψεων προσωπικού που προέκυψαν  από τις αναστολές. Είναι ήδη στα όρια τους. Το επιχειρησικό σχέδιο λειτουργίας των νοσοκομείων μετά τις αναστολές απέτυχε παταγωδώς.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ...
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.
     Στους 1050  συνολικά εργαζόμενους τέθηκαν 100 σε αναστολή εκ των οποίων 50 νοσηλευτικό προσωπικό που δεν αναπληρώθηκαν.
    Σήμερα το Νοσοκομείο είναι στα όρια του με γεμάτη τη κλινική κορωνοιου 40 ασθενών  και γεμάτη την ΜΕΘ, με 7  διασωληνωμένους ασθενείς.
       Χθες δύο διασωληνωμένοι νέοι σε ηλικία ασθενείς με κορωνοιο διεκομίσθηκαν λόγω έλλειψης κλινών μεθ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
     Στο τρίτο κύμα της πανδημίας  νοσήλευαν 150 ασθενείς σε κλινικές κορωνοϊού και 12 στη μεθ
      Σήμερα έφθασαν σε οριακή κατάσταση με 40 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές και 7 διασωληνωμένους με κορωνοϊό στη ΜΕΘ. Επίσης για διασωληνωμένα γενικά περιστατικά λειτουργούσαν 8 κλίνες ΜΕΘ και τώρα 6. Διακομίζουν ήδη διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοιου στην Αλεξανδρούπολη.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
    Έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας 86 συνάδελφοι. 14 γιατροί και 72 λοιπό προσωπικό. Από το νοσηλευτικό προσωπικό τέθηκαν σε αναστολή 44 συνάδελφοι και αντικαταστάθηκαν από 4!!!!!!
      Νοσηλεύουν 45 περιστατικά κορωνοιου σε απλές κλίνες και είναι σχεδόν γεμάτοι. Νοσηλεύουν επίσης 13 διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοιου σε ΜΕΘ  από τις 16 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουν. 
     Στο τρίτο κύμα της πανδημίας είχαν ανεπτυγμένες και νοσήλευαν πάνω από 80 περιστατικά κορωνοϊού σε απλές κλινικές. Έπίσης είχαν ανεπτυγμένες 21 κλίνες ΜΕΘ  κορωνοϊού  και τώρα μετά  βίας 16.
      Με την υπάρχουσα στελέχωση τα νοσοκομεία έχουν φθάσει στα όρια τους με το ένα τέταρτο της κίνησης.
      Είναι επιβεβλημένη η αρση του μέτρου  των αναστολών με δύο rapid test την εβδομάδα και μέτρα προστασίας. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να προσληφθεί   για  τρείς μήνες όπως προβλέπει ο νόμος.
                                            Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: