Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα Συνδικαλιστικά Στελέχη ΑΥΡΙΟ Πέμπτη 06/10/2022 και ώρα 9:00 πμ για Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας

 
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 9:00πμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
     Την ΠΕΜΠΤΗ 6 Οκτωβρίου2022 και ώρα 09:00πμ καλούμε τα Συνδικαλιστικά Στελέχη έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας. Εκδικάζεται για δεύτερη φορά στο ΣτΕ η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για άρση των Αναστολών Εργασίας.

   Το μέτρο ελήφθη την 1η Σεπτέμβρη 2021 για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού όπως προέτασσε η Νομοθετική Ρύθμιση.
    Παρ’ ότι καταργήθηκε κάθε περιοριστικό μέτρο, συνεχίζεται πάνω από ένα χρόνο το άδικό αυτό μέτρο χωρίς υγειονομικό όφελος. Αντιθέτως τώρα πια έχει μόνο υγειονομικό κόστος με δεδομένο ότι για χρονικά διαστήματα στερείται το ΕΣΥ τις υπηρεσίες 7.000 υγειονομικών.
    Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι για όσο χρόνο βρίσκονται σε αναστολή λαμβάνουν μηδενικό μισθό όταν με βάση το πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων όσοι έχουν διαπράξει κακουργηματικές πράξεις και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λαμβάνουν το 50% του μισθού τους.
    Εξάλλου το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε συναδέλφους σε αναστολή στο σκέλος της καταβολής του 50% του μισθού τους.
     Με βάση το σκεπτικό της πρώτης αρνητικής απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας, τώρα είμαστε αισιόδοξοι για θετική έκβαση με δεδομένο ότι εκλείπουν όλοι οι λόγοι που επικαλείται.
   Οι υγειονομικοί πρώτοι ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό και έχουν εμβολιασθεί στο υψηλότερο ποσοστό (97%) από κάθε άλλη κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα.
     Δεν υπάρχει όμως τώρα πια κανένας λόγος, κανένα επιχείρημα που να στηρίζεται το μέτρο.
      Η ΠΟΕΔΗΝ είναι υπέρ του εμβολιασμού κατά της υποχρεωτικότητας.

Από την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: