Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Εκδικάστηκε ΧΘΕΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για άρση αναστολών εργασίας. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

    Ε
κδικάστηκε χθές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για δεύτερη φορά, η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για άρση των αναστολών εργασίας και καταβολή του 50% του μισθού των συναδέλφων για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε αναστολή.
      Παρέστησαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ οι συνάδελφοι, Γιαννάκος και Παπαναστάσης. Στην αίθουσα της εκδίκασης παρευρίσκονταν (χωρίς δικαίωμα παράστασης) δύο νομικοί σύμβουλοι από τη μεριά των συναδέλφων σε αναστολή εργασίας.
    Το Υπουργείο Υγείας δια της νομικής εκπροσώπου του ζήτησε αναβολή της εκδίκασης για συλλογή στοιχείων όπως ανέφερε και λόγω της εκφρασμένης θέσης του Υπουργού για επανεξέταση του μέτρου. Η νομική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ αντέκρουσε τα επιχειρήματα αναβολής και το δικαστήριο αποφάσισε την εκδίκαση της απόφασης.
      Με βάση και την πρώτη απόφαση του ΣτΕ που έβαλε φρένο στις απολύσεις και ορίζει την ευνοϊκή επανένταξη του μέτρου της αναστολής εφόσον αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία άλλαξαν, καθώς επίσης και την απόρριψη του αιτήματος της αναβολής του Υπουργείου Υγείας. είμαστε πολύ αισιόδοξοι για θετική έκβαση της υπόθεσης.
    Ενημερώσαμε κατά την έξοδό μας τα συνδικαλιστικά στελέχη και αρκετούς συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο ΣτΕ.
          Μονόδρομος πια για τον Υπουργό Υγείας η άρση αναστολών εργασίας.
Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: