Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να φροντίσει για την απρόσκοπη λειτουργία των ενεργειακών συστημάτων των Νοσοκομείων λόγω πολέμου.

      Τα περισσότερα Νοσοκομεία έχουν συνδεθεί ενεργειακά και λειτουργούν με φυσικό αέριο. Μάλιστα έχουν αφήσει ασυντήρητα, χαλασμένα συστήματα και εξαρτήματα άλλων μορφών ενέργειας όπως λέβητες πετρελαίου κ.α.
     Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να καταστρώσει επείγον επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, επισκευές και συντηρήσεις για να υπάρξει η δυνατότητα στα νοσοκομεία να έχουν και εναλλακτικό τρόπο ενεργειακής λειτουργίας πέραν του φυσικού αερίου, όπως πετρέλαιο. Με την υφιστάμενη κατάσταση πολλά νοσοκομεία αδυνατούν να λειτουργήσουν εάν διακοπούν οι στρόφιγγες του φυσικού αερίου με μεγάλο κίνδυνο για τους ασθενείς.
     Για φανταστείτε τα νοσοκομεία να μην έχουν θέρμανση, να μην έχουν ζεστό νερό, να μην λειτουργούν βασικές υπηρεσίες όπως πλυντήρια, Μαγειρεία κ.α.
                                             Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου