Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Επιδιώξαμε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Υπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πόλη μας, όπου ήλθε μόνον για επικοινωνιακούς λόγους.......

       Στίς 25 του Φλεβάρη, ως γνωστόν σε όλους, επισκέφθηκε την Πόλη μας ο Υπουργός Υγείας ο κος Κικίλιας, για να ¨εγκαινιάσει¨ την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του ΠΠΝΡΙΟΥ.
          Ακόμη μια φορά ο Υπουργός Υγείας, εφάρμοσε την πρακτική του ¨ηλθον - είδον και απήλθον¨.  Ήλθε έκανε την τυπική παρουσία στην προαναφερόμενη κλινική, για τις γνωστές επικοινωνιακές πρακτικές και αποχώρησε, χωρίς να συναντηθεί με κανέναν από τούς φορείς της περιοχής μας, ούτε καν με Διοικήσεις των Νοσοκομείων, ούτε με τούς φορείς της υγείας.
     Τα λέμε αυτά τώρα, αν και δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με το όλο ζήτημα,  γιατί διαπιστώσαμε οτι τον τελευταίο καιρό αναρωτιούνται πολλοί γιατί δεν παραβρεθήκαμε ως Σωματείο στο ΠΠΝΡΙΟΥ, είτε για κάποια συνάντηση με τον Υπουργό είτε για κάποια κινητοποίηση, εναντιούμενοι στην απαράδεκτη πολιτική που ασκούν και στόν ευαίσθητο χώρο της υγείας, τις πρακτικές των Διοικούντων κλπ άλλα.
        Δεν συμμετείχαμε σε κάποιες κινητοποιήσεις γιατί δεν ήταν σωστό και πρέπον να πάμε εμείς εκεί εναντιούμενοι στον Υπουργό την στιγμή που το εκεί Σωματείο δεν έκανε κάτι τέτοιο, κάποια σχετική διαμαρτυρία.
         Σε ότι αφορά όμως την συνάντηση μας μαζί του, αξίζει να γνωστοποιήσουμε σε όλους και ιδιαιτέρως στούς Συναδέλφους-Μέλη μας ότι το επιδιώξαμε και μάλιστα μέσα από δύο οδούς,  χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.
             Συγκεκριμένα 
     Ο πρόεδρος του Σωματείου μας, την προηγούμενη ημέρα, στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, έθεσε ζήτημα να ζητηθεί σχετική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας τόσο του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όσο και του Δ.Σ του Σωματείου μας, για τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν. Η Διοίκηση είπε ότι τα ¨εγκαίνια¨ θα γίνονταν διαδικτυακά και ότι ο υπουργός δεν θα κατέβαινε στην πόλη μας, εν αντιθέσει με την πληροφόρηση του Προέδρου μας που έλεγε ότι θα κατέβαινε.
     Αφού το Δ.Σ του Νοσοκομείου μας δεν κατέστη δυνατόν να πετύχει μια τέτοια αναγκαία και απαραίτητη συνάντηση με τον Υπουργό, παρά τα ανοικτά ζητήματα που έχουμε ως Νοσοκομείο, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας επεδίωξε την σχετική συνάντηση μέσω του Διοικητή της 6ης Υ.Πε, βάσει σχετικού μυνήματος που παραπλεύρως σας κοινοποιούμε και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν, ούτε μέσω αυτής της οδού,  να υπάρξει καμία συνάντηση.
      Δυστυχώς ο Υπουργός Υγείας,  ήλθε στην πόλη μας για να φωτογραφηθεί και να μιλήσει με συγκεκριμένη δημοσιογράφο, γράφοντας όλους τούς  άλλους, μέσα ενημέρωσης και φορείς στα παλιά του τα παπούτσια.
    Ήλθε και έφυγε κρυπτώμενος χωρίς να συναντηθεί με κανέναν φορέα, συνεπώς ούτε με εμας, σε μια περίοδο που ηταν απαραίτητη η συνάντησή μας, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και των απερίγραπτων καταστάσεων που βιώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: