Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το Σωματείο μας για τα ΙΔ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, με αφορμή την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ.

           Πάρα πολλές φορές έχουμε καταγγείλει και παράλληλα αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα Ιδιωτικά Συνεργεία καθαριότητας των Νοσοκομείων. Μία κατάσταση η οποία δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη της, με αποτέλεσμα να ζει και να βασιλεύει η ασυδοσία.   
          Επανειλημμένως έχουμε αναδείξει την μεγάλη κοροϊδία με τους εργολάβους των Νοσοκομείων, τις  αμφιβόλου ποιότητας προσφερόμενες υπηρεσίες, τις συνθήκες Εργασιακού Μεσαίωνα, το υψηλό κόστος των εργασιών που αναλαμβάνουν, την κλεψιά σε βάρος  του Δημοσίου αφού δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις (αριθμός εργαζομένων, ωράρια κλπ) και βεβαίως την εκμετάλλευση και την ομηρεία όλων αυτών των Εργαζόμενων σ΄ αυτά τα Συνεργεία.
           Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες από όσες αμείβονται (σπαστά ωράρια), χωρίς Repo, με μισθούς 300 ευρώ το μήνα που πολλές φορές αμφισβητείται κάτω και από την απειλή της απόλυσης, χωρίς να τους επικολλάται ο νόμιμος αριθμός ενσήμων του ΙΚΑ και πολλά άλλα.
        Αναφέρουμε όλα αυτά, ακόμη μια φορά, με αφορμή και την σημερινή κινητοποίηση των καθαριστριών του Νοσοκομείου μας, μια κινητοποίηση ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και που έχει να κάνει με την μη πληρωμή τους από την 1/1/16. Την μη πληρωμή τους τόσο από το υπάρχων συνεργείο καθαριότητας όσο και από το προηγούμενο, δηλ και από τα δύο μηνιαίως εναλλασσόμενα συνεργεία, μια εναλλαγή και μηνιαία ανάθεση που γίνεται επί αρκετό χρονικό διάστημα, που σαφώς μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.
       Απέναντι σ΄ αυτήν την ΑΣΥΔΟΤΗ όπως προαναφέρουμε κατάσταση, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ-ΟΛΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και να δοθεί  επιτέλους τέλος, σ΄ αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Να εκδιωχθούν ΑΜΕΣΑ επιτέλους οι Εργολάβοι και να δοθεί μια άλλη λύση, που θα βάζει τέλος στην εκμετάλλευση και την ομηρεία αυτών των Εργαζόμενων, αλλά και που θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στα Νοσοκομεία, όπως αυτή  που έχει δρομολογηθεί μετά τις πάμπολλες παρεμβάσεις της ομοσπονδίας μας, αλλά και πολλών Σωματείων, όπως και του δικού μας, μια διαδικασία όμως που καθυστερεί πέραν του δέοντος.
            Εμείς πάντως συνεχίζουμε τους ΑΓΩΝΕΣ για εκδίωξη των Εργολάβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: