Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Με τροπολογία επαναφέρουν τις αμοιβές για νυχτερινά αργίες στα ποσοστά που ήταν πριν την περικοπή 20% του νόμου 4354/2015

      Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία (δείτε την ΕΔΩ) , η κυβέρνηση επαναφέρει τις αμοιβές για νυχτερινά και αργίες στα ποσοστά που ήταν πριν την περικοπή 20%, μια περικοπή που είχαν κάνει οι ίδιοι με τον  νόμο 4354/2015.
       Ασφαλώς πρόκειται για μια υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, αφού  σε πολλές κινητοποιήσεις και επαφές με την πολιτική ηγεσία έμπαινε το ζήτημα της μείωσης 20% που έγινε με το νόμο 4354/2015 (νέο μισθολόγιο) στον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών για νυχτερινά αργίες.
         Θα πρέπει να υπάρξει βεβαίως από το υπουργείο υγείας αναπροσαρμογή των εγκριθέντων κονδυλίων για νυχτερινά αργίες, γιατί διαφορετικά με την αύξηση του ωρομισθίου σε πολλά Νοσοκομεία δεν θα επαρκούν τα εγκριθέντα χρήματα για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι.
         Ακόμη,  στην πράξη η όποια ωφέλεια για τους εργαζομένους ενδεχομένως να εξαφανιστεί αν υπάρξει ρύθμιση της κυβέρνησης με την τρόϊκα για το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου, από την οποία οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν σχεδόν μισό μισθό το χρόνο, γι΄αυτό και πρέπει να ενταθούν οι αγώνες ενάντια στα μνημόνια και στην ιδιότυπη διακυβέρνηση της χώρας μας από τους δανειστές και την τρόϊκα.
Aναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ
                                                         ........................................
      Δοθείσης της ευκαιρίας να σας γνωστοποιήσουμε ότι την Παρασκευή 24/3/17, θα καταβληθούν οι Αργίες και τα Νυκτερινά του Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: