Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό που υπηρετεί με συμβάσεις ΟΑΕΔ στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

ΑΘΗΝΑ 1/4/2020      ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κο. ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2772                  2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
Κύριοι Υπουργοί,
        Στο τέταρτο άρθρο, παρ. 1 του ΦΕΚ 75/τευχ.α/30.3.2020 αναφέρεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί στο πάσης φύσεως προσωπικού που υπηρετεί στα Νοσοκομεία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό που υπηρετεί με συμβάσεις ΟΑΕΔ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε ρύθμιση ώστε να χορηγηθεί και στους υπαλλήλους με συμβάσεις ΟΑΕΔ, που όπως γνωρίζετε καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος για την εν λόγω οικονομική ενίσχυση στην οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει να προβλέπεται να είναι χωρίς κρατήσεις. Ταυτόχρονα να μην προβλέπεται περικοπή του επιδόματος σε άδειες ολιγοήμερες που χορηγήθηκαν με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης λαμβάνοντας υπόψιν την επιφυλακή που βρισκόμαστε και την ανάκληση των αδειών.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: