Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Δημ. Μπράτης: 800.000 συνταξιούχοι δεν θα πάρουν την αύξηση του 7,75%

     Περίπου 800.000 συνταξιούχοι-που έχουν προσωπική διαφορά- δεν θα πάρουν την αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους συνταξιούχους.
      Δεν θα την πάρουν γιατί, σύμφωνα με τον Ν 4387/16 που ψήφισε ο Κατρούγκαλος και μείωσε τις συντάξεις μέχρι και 350 ευρώ τον μήνα, όσοι είχαν βγει στη σύνταξη πριν την ψήφιση του Νόμου (2016) διατήρησαν τη σύνταξη που έπαιρναν και δεν είχαν μείωση. Το ποσό της μείωσης το διατήρησαν ως προσωπική διαφορά. Γι αυτό κι έχουμε προσωπικές διαφορές στις συντάξεις της τάξης των 250 ε των 300 ε κλπ.
      Παράλληλα ο Κατρούγκαλος ψήφισε διάταξη, σύμφωνα με την οποία όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά δεν θα παίρνουν αύξηση στο μέλλον, αλλά η όποια αύξηση θα συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά μέχρι αυτή να μηδενισθεί.
     Γι αυτό οι 800.000 συνταξιούχοι δεν παίρνουν την αύξηση που ανακοινώθηκε. Όταν, λοιπόν, τοποθετούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, επειδή δεν παίρνουν την αύξηση, καλό είναι να σκέφτονται ότι αυτό γίνεται με βάση τον νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι. Να κάνουν την αυτοκριτική τους.
     Παράλληλα η κυβέρνηση της ΝΔ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού. Δεν το έκανε στην τετραετία, ούτε και τώρα που δίνει τις αυξήσεις. Μια χαρά την βολεύει ο νόμος Κατρούγκαλου και τον εφαρμόζει στο ακέραιο.
   Αποδεικνύεται, έτσι, για μια ακόμη φορά πως είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάζεις κυβερνήσεις ΟΧΙ όμως τις πολιτικές.
Υ.Γ. Πρόσφατα ο Τσίπρας σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τον νόμο Κατρούγκαλου ως έναν καλό νόμο.
       Να τον χαίρονται ...
ΥΓ 1: Στη Γαλλία γίνονται μεγάλες κινητοποιήσεις για να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας από τα 62 στα 64. Στη χώρα μας, από το 2015, με τον ν. 4336 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο, τα όρια πήγαν για όλους στα 67.

                                Δημ. Μπράτης μέλος Ε.Ε ΑΔΕΔΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: