Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Αφιέρωμα της Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ στον Πρόεδρο του Σωματείου μας



Μαρίνα Ριζογιάννη


Ο αθόρυβος πρόεδρος εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα»

Προ ημερών, ο κ. Στελλάτος αναδείχτηκε για δεύτερη φορά πρόεδρος του Σωματείου, έχοντας καταφέρει με το ψηφοδέλτιό του να διπλασιάσει τις ψήφους που έλαβε και να προσελκύσει στις κάλπες το 85% των μελών του Σωματείου.

Η θέση του προέδρου, του πιο δραστήριου διαχρονικά Σωματείου Εργαζομένων σε νοσηλευτικό ίδρυμα, του «Αγίου Ανδρέα», υπηρετείται από έναν αθόρυβο και μειλίχιο νοσηλευτή του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου, τον Μιχάλη Στελλάτο.

Προ ημερών, ο κ. Στελλάτος αναδείχτηκε για δεύτερη φορά πρόεδρος του Σωματείου, έχοντας καταφέρει με το ψηφοδέλτιό του να διπλασιάσει τις ψήφους που έλαβε και να προσελκύσει στις κάλπες το 85% των μελών του Σωματείου.

Μοιραία μας προσέλκυσε το ενδιαφέρον να αναζητήσουμε περισσότερα στοιχεία γι’ αυτόν, ώστε να τον γνωρίσουμε καλύτερα.
Υπηρετεί στον «Αγιο Ανδρέα» επί 27 χρόνια ως νοσηλευτής σε τμήματα της πρώτης γραμμής. Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στα χειρουργεία.

Είχε ασχοληθεί και παλαιότερα με τον συνδικαλισμό από 1998 έως το 2011, ως ενεργό μέλος στο ΔΣ του Σωματείου. Μέχρι το 2021 είχε παγώσει τη συνδικαλιστική του δράση. Η προτροπή συναδέλφων του και η ανάγκη για ένα διαφορετικό σχήμα έκφρασης των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζομένους του Νοσοκομείου γέννησε τη συνδικαλιστική παράταξη «Νυστέρι».

Τον ρωτήσαμε πώς επέλεξαν το συγκεκριμένο όνομα. «Το ”Νυστέρι” δεν σχετίζεται με το γεγονός ότι εργάζομαι στα χειρουργεία, αλλά με την ανάγκη να κόψουμε τον σύνδεσμο με τα κόμματα και τις παρατάξεις. Αλλωστε, το ψηφοδέλτιό μας γεννήθηκε από την ανάγκη μιας διαφορετικής εκπροσώπησης των εργαζομένων, που δεν θα είναι όμηρος κάποιου κόμματος ή κυβέρνησης. Κάναμε λοιπόν με το ”Νυστέρι” την τομή της ανεξαρτητοποίησης και το καταφέραμε παρότι προσπάθησαν κάποιοι να μας βάλουν ταμπέλα».

Η πρόσφατη ανανέωση της θητείας του στη θέση του προέδρου και μάλιστα με διπλάσιες ψήφους από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση ερμηνεύεται από τον ίδιο ως «αναγνώριση των προσπαθειών μας. Είμαστε μία ομάδα εργαζομένων που αγωνιούμε για τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και την πρόοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος στο ποίο εργαζόμαστε».

Ο κ. Στελλάτος ξεκαθαρίζει ότι «δεν είμαι και δεν επιθυμώ να γίνω επαγγελματίας συνδικαλιστής., Είμαι νοσηλευτής στον χειρουργικό τομέα κι αυτό συνεχίζω να κάνω, χωρίς να βγάζω ποτέ τη στολή μου. Δεν είμαι χομπίστας, είμαι εργαζόμενος κανονικά στο πόστο μου. Κι αυτό είναι συνειδητή επιλογή. Το κάνω για μένα τον ίδιο και για τους συναδέλφους μου. Θέλω να ζω τα προβλήματα και όχι να τα παρακολουθώ από την καρέκλα του συνδικαλιστή».

Αισθάνεται ικανοποίηση που πέτυχε το «Νυστέρι» «να ξεπεράσει την άρνηση των συναδέλφων για ενασχόληση με το Σωματείο και να καταφέρει να τους φέρει στην κάλπη. Η συμμετοχή άγγιξε το 85%. Ποσοστό πολύ μεγάλο αν κρίνουμε από την αδιαφορία που υπάρχει για τα σωματεία ακόμα και για τις εθνικές εκλογές. Δώσαμε κίνητρα στους εργαζομένους να έρθουν κοντά στο Σωματείο.

Ανακτήθηκε η αξιοπιστία μεταξύ του Σωματείου και των εργαζομένων».

Καταλήγοντας, ο κ. Στελλάτος σημειώνει: «Δεν πιστεύω ότι ήμουν ο τέλειος πρόεδρος. Ημουν όμως αληθινός, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί μου. Οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύτηκαν γιατί δεν θέλουν ένα Σωματείο που θα είναι εφαλτήριο προσωπικών φιλοδοξιών και κομματικών συμφερόντων. Είμαι υπέρ της συλλογικής προσπάθειας. Γι’ αυτό και πρότεινα αναλογικό προεδρείο, ώστε με ενότητα και συνεργασία να πάμε όλοι μπροστά και κυρίως το Νοσοκομείο μας».


Αναδημοσίευση από: pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: