Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Η Χθεσινή Κινητοποίηση του Σωματείου μας

Πραγματοποιήθηκε η χθεσινή κινητοποίηση του Σωματείου μας και η μετέπειτα παράσταση στη Διοίκηση.

Αναδείξαμε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης, σε όλους τους Κλάδους και Τμήματα και τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί, όπως αποτυπώνεται στο τελευταίο Δελτίο Τύπου του Σωματείου μας.

Αναδείχθηκε για πολλοστή φορά η ανεξέλεγκτη λειτουργία των Χειρουργείων,  με την καταστρατήγηση του  κανονισμού λειτουργίας και τα προβλήματα που δημιουργεί. Απαιτήσαμε από τη Διοίκηση άμεσα παρέμβασή της , διαφορετικά θα είναι μονόδρομος για εμάς οι Κινητοποιήσεις.

Επίσης τονίσαμε το πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται με την μεταφορά Τραυματιοφορέων του Χειρουργείου για κάλυψη του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Ακόμη επισημάναμε το πέπλο εκφοβισμού που επικρατεί εις βάρος συναδέλφων ένθεν κακείθεν και ζητήσαμε από τη Διοίκηση να ενεργεί ως ομπρέλα προστασίας.

Για τα παραπάνω οι απαντήσεις του Αν. Διοικητή όσον αφορά τη στελέχωση ήταν ότι ήδη έχει ενεργήσει και έχουν δεσμευθεί 20 θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού και 33 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων μόνιμου προσωπικού. Μένει να δούμε το χρόνο υλοποίησης που αυτό εξαρτάται από την Κεντρική Διοίκηση.

Όσον αφορά τη λειτουργία των Χειρουργείων ανέφερε ότι θα κάνει παρέμβαση για βελτίωση της λειτουργίας τους και υποσχέθηκε να για τους Τραυματιοφορείς του Χειρουργείου ότι δεν θα καλύπτουν και το Αιμοδυναμικό.

Για συμβάντα εκφοβισμού εις βάρος συναδέλφων  ανέφερε ότι η Διοίκηση θα είναι ομπρέλα προστασίας και όχι απέναντί μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: