Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Σχετικά με τις πειθαρχικές διώξεις εις βάρος της Διευθύντριας της ΣΑΕΚ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας της  ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ) του Νοσοκομείου μας για τις εις βάρος της πειθαρχικές διαδικασίες»                 

Στο πρόσφατο Δ.Σ. του Σωματείου μας, που έλαβε χώρα στις 7/10/24 ένα από τα θέματα που μας απασχόλησε ήταν και η αναφορά της Διευθύντριας της ΣΑΕΚ για τις τρέχουσες πειθαρχικές διώξεις εις βάρος της και τις οποίες και κατήγγειλε δια ζώσης στα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας, ως μη στοιχειοθετημένες και ατεκμηρίωτες προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.   

Από αυτά προκύπτουν ότι οι εν λόγω κατηγορίες βασίζονται σε φήμες και είναι έωλες και  επίσης, δεν τεκμαίρεται από πουθενά ότι η Διευθύντρια έκανε κατάχρηση εξουσίας σε βάρος των σπουδαστών.

Εξάλλου η μακρόχρονη θητεία της στη θέση αυτή ουδέποτε σημαδεύτηκε από καταγγελίες για απαξιωτικές συμπεριφορές σε σπουδαστές που προέρχονται από τρίτες χώρες ή γενικότερα για την εμφάνιση των σπουδαστριών/στών και τελικώς πως δεν υπήρξε κάποιος/ποια που να μην πάρει το πτυχίο του/της για λόγους απουσιών ή βαθμολογικούς.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η περαιτέρω συνέχιση των πειθαρχικών διαδικασιών θα αποδεικνύει περίτρανα ότι εξυπηρετεί άλλους στόχους και σκοπούς.

Βέβαια η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη. Στο Σωματείο μας φθάνουν πληροφορίες και καταγγελίες ότι ΕΔΕ και πειθαρχικές διώξεις γίνονται χωρίς στοιχεία και κατά άλλων εργαζομένων του Νοσοκομείου μας.Οι προσχηματικές διώξεις για να στερηθούν θέσεις ευθύνης στοχοποιημένοι από τη Διοίκηση υπάλληλοι, έχουν απροσχημάτιστες συνέπειες και θα τις αποδώσουμε με κάθε αγωνιστικά νόμιμο τρόπο.

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ του Σωματείου μας αποφάσισε κατά πλειοψηφία, παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου μας και να διαβιβαστεί επιστολή στο Δ.Σ του Νοσοκομείου ώστε να μην προχωρήσουν οι περαιτέρω πειθαρχικές διαδικασίες γιατί στηρίζονται σε αβάσιμες κατηγορίες.

 

Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: