Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Δυτική Ελλάδα - Στο παρά πέντε αποφεύχτηκε το black out στα νοσοκομεία

        Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε το black out στα Νοσοκομεία της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας  καθώς στο και ένα βρέθηκε λύση για την κάλυψη των θέσεων επικουρικών γιατρών οι συμβάσεις των οποίων έληξαν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.
       Οι γιατροί αυτοί πληρώνονται από ένα ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο και ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εκφραστεί βάσιμοι φόβοι ότι στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση η απώλεια των γιατρών αυτών θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των Νοσοκομείων της περιοχής.
       Τελικά κατά πώς φαίνεται, την «12η ώρα», βρέθηκαν οι απαιτούμενοι  πόροι για να καλυφθούν οι θέσεις αυτές κι έτσι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια επαναπροκήρυξε 60 θέσεις επικουρικών γιατρών.
       Εξ αυτών οι 20 θέσεις γιατρών αφορούν τα Νοσοκομεία της Αχαΐας και οι υπόλοιπες 40 τις υπόλοιπες περιοχές (Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου κτλ.). Ωστόσο οι γιατροί που υπηρετούσαν στα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι συμβάσεις τους έληξαν, σταμάτησαν να εργάζονται από το Σάββατο με αποτέλεσμα μέχρι να προσληφθούν οι καινούργιοι να δημιουργείται ένα σημαντικό κενό.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: