Έξαλλοι είναι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά τη δήλωση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, ότι το ιατρικό προσωπικό «αμέλησε» να εμβολιαστεί και για αυτό υπήρξε διασπορά του κοροναϊού στο νοσοκομείο.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου υπήρξε διασπορά του ιού τόσο στο προσωπικό όσο και στους ασθενείς του «Αγίου Ανδρέα». Πριν μερικές μέρες, μάλιστα, έπειτα από περαιτέρω έλεγχο των δειγμάτων, διαπιστώθηκε ότι 11 υγειονομικοί νοσούν όχι απλά από τον κοροναϊό, αλλά από τη βρετανική μετάλλαξή του.
Στη σημερινή ενημέρωση, η κ. Θεοδωρίδου έκανε λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη» στον Άγιο Ανδρέα και για αμέλεια του προσωπικού – ειδικά των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών – να εμβολιαστούν.
Πρόκειται για μια δήλωση που προκάλεσε την οργή των εργαζομένων στο νοσοκομείο αυτό, οι οποίοι παρουσιάζουν τη δική τους αλήθεια, από μέσα. Ότι δηλαδή η συρροή κρουσμάτων προήλθε από τους συνοδούς ασθενών, οι οποίοι μπαινόβγαιναν στις κλινικές χωρίς κανέναν έλεγχο.
Οργή από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ
Τις μαρτυρίες των εργαζομένων του νοσοκομείο επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος δήλωσε ότι ο «Άγιος Ανδρέας» είναι «ξέφραγο αμπέλι»
Η διασπορά συνέβη γύρω στις 18 Ιανουαρίου σε πεντάκλινο θάλαμο της Παθολογικής και προήλθε από συνοδούς ασθενών. Μάλιστα, τότε είχε χάσει τη ζωή της και μια 44χρονη καρκινοπαθής.
Όπως καταγγέλλει οργισμένος ο κ. Γιαννάκος, στο εν λόγω νοσοκομείο – όπως και σε πολλά άλλα σε όλη τη χώρα – δεν γίνονται επαρκή τεστ ούτε στους υγειονομικούς ούτε στους ασθενείς και γενικά σε όσους εισέρχονται στους χώρους του. Αντίθετα, το πρωτόκολλο επιβάλλει να γίνονται τεστ μόνο σε ύποπτα περιστατικά και σε όσους κάνουν χειρουργεία.
Προσθέτει ακόμη ότι οι 11 υγειονομικοί που νοσούν με τη βρετανική μετάλλαξη μολύνθηκαν περίπου 10 μέρες αφού είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, η οποία ως γνωστόν δεν προστατεύει επαρκώς από τον κοροναϊό. Γενικότερα, στον «Άγιο Ανδρέα» εμβολιάστηκε περίπου ένα 40% του προσωπικού.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι όταν είχε ανοίξει η πλατφόρμα και είχε δοθεί προθεσμία πριν ένα μήνα, οι υγειονομικοί είχαν μόλις μερικά 24ωρα για να δηλώσουν αν θέλουν να εμβολιαστούν. Πολλοί έμειναν απ’ έξω είτε λόγω επιφυλακτικότητας είτε πολύ απλά επειδή δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή.
Τώρα, όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννακός, η κυβέρνηση δεν δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους υγειονομικούς που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση και πολύ απλά τους παραπέμπει στην πλατφόρμα για τους υπόλοιπους πολίτες, αφήνοντας έτσι απροστάτευτους αυτούς τους μαχητές της πρώτης γραμμής.
Αναδημοσίευση από flamis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου