Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΘ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ 50ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΜΕΘ.

     Πάνω από  120  διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα  με στοιχεία του ίδιου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.  ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται.  Οι περισσότεροι  εξ αυτών σε  απλούς θαλάμους  κλινικών κορωνοιου μαζί με άλλους ασθενείς.
Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.
Κοιτάξτε όμως τη συνέβει στο ΑΓΡΙΝΙΟ.
     Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορωνοϊό εμβολιασμένος που είναι πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου ΑΓΡΙΝΙΟΥ  και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
     Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο γι΄ αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.
      Έχουμε πει μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.
      Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  κοντά στα 80 του  έτη που ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα,  ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορωνοιου, μπήκε στο νοσοκομείο εισαγωγή το μεσημέρι προχθές  και το  ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα   από τις πιο οργανωμένες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι  ασθενείς πιυ βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.
     Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ ήταν χθές 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές  και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν;  όπως και σε πολλά νοσοκομεία.
                                            Μιχ.  Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: