Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΧΘΕΣ, η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ της ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ που ΕΜΠΛΕΚΕΤΕ στο ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΕΦΘΑΣΕ στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ που ΑΣΚΕΙ τον ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.

         Όπως έχουμε ήδη γνωστοποιήσει η Νοσηλεύτρια που εμπλέκεται στο τραγικό συμβάν στο Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας στη ΠΑΤΡΑ, οργανικά ανήκει στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ. 
     Έμπειρη, αξιόλογη νοσηλεύτρια με σημαντική  προσφορά στους ασθενείς  στα 15 χρόνια που υπηρέτησε στο Δρομοκαϊτειο. Γι αυτό και όλοι απορούμε με το λάθος που έκανε να  μη φωνάξει γιατρό να επιληφθεί του ασθενούς. Από   14/1/2020  υπηρετεί με μετακίνηση στο Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ.
     Ως εκ τούτω τον πειθαρχικό έλεγχο  στην υπάλληλο  τον ασκεί το Δρομοκαϊτειο.
       Χθες έφθασε στο ΔΡΟΚΟΚΑΪΤΕΙΟ η προκαταρκτική εξέταση που έγινε στο Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ  με βαρύτατο κατηγορητήριο για τη  Νοσηλεύτρια που οργανικά ανήκει στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ.  Τέθηκε ήδη σε ένα μήνα αναστολή εργασίας από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας Πατρών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δρομοκαϊτείου που συνεδριάζει σήμερα  λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης  ορθώς  θα παραπέμψει την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ. Στο πειθαρχικό Συμβούλιο συμμετέχουν  δικαστικοί  οπότε  αναμένουμε ορθή  διερεύνηση των ευθυνών. Χάθηκε ένας 49χρονος άνδρας και δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει.
    Παράλληλα αναμένουμε  και την  εισαγγελική έρευνα να διερευνηθεί  εαν  ο ιδιώτης γιατρός στην εξέταση του ασθενούς  τις πρωϊνές ώρες έπραξε τα δέοντα.
      Ιδιώτης γιατρός που με την εφαρμογή του νέου νόμου θεωρείται προσωπικός γιατρός και θα κατευθύνει τους πολίτες στα νοσοκομεία.
                                         ........................................................
         ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ τελικά δεν συνεδρίασε σήμερα για την παραπομπή της νοσηλεύτριας στο πειθαρχικό της 2ης ΥΠΕ,  καθ'  ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για την υπόθεση  στη ΠΑΤΡΑ και θα πρέπει να περιμένει το πόρισμα.
    Με τη διαβίβαση του πορίσματος θα παραπέμψει την υπόθεση στο πειθαρχικό της 2ης ΥΠΕ. Με βάσει το πειθαρχικό δίκαιο αυτή η δυνατότητα υπάρχει.
     Η διοίκηση  του ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ επικύρωση την ποινή της αναστολής του ενός μηνός  στη νοσηλεύτρια που επέβαλε η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας και θα γίνει η σχετική περικοπή του μισθού της.

                                                  Μιχ.  Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: