Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για την ΥΓΕΙΑ. ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ η ΣΤΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΤΟ 2014 η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ. ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ;

        Οι 300 βουλευτές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ έχουν ιστορική ευθύνη με τη στάση τους σήμερα στη ψηφοφορία  στο νομοσχέδιο για την υγεία, της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της μεταπολίτευσης.  Μιας Δημόσιας Υγείας  που έδωσε γενναίες μάχες με το κορωνοϊό σε πολλές περιπτώσεις,  χωρίς μέσα και εξοπλισμό.

       Καταργείται η θεμελειώδης αρχή σύστασης του ΕΣΥ, που είναι η πλήρης και αποκλειστική σπασχόληση των γιατρών ΕΣΥ.
    Είναι βέβαιον ότι θα οδηγήσει σε προκλητή ζήτηση, σε αύξηση της  παραοικονομίας, σε  αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης υγείας. Θα μεγαλώσει τις ανισότητες στη πρόσβαση. Οι πολίτες θα βάζουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη.
    Αξίζει να δούμε σήμερα τη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης Κου Γεωργιάδη  στο Νομοσχέδιο.
    Το 2014  ως υπουργός υγείας μετέτρεψε τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ (πρώην ιατρεία ΙΚΑ) σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
       Μάλιστα  συγκρουόμενος.
Η Υπουργός Υγείας κα Γκάγκα όλους εμάς που  χαρακτιρίζει οπισθοδρομικούς που πιστεύουμε στη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση  των γιατρών  και του υγειονομικού προσωπικού και αντιδρούμε στην είσοδο των ιδιωτών ιατρών στα Νοσοκομεία.. Οι βουλευτές που ψήφισαν το 2014 το νομοσχέδιο Γεωργιαδη είναι οπισθοδρομικοί με επιχειρηματολογία ότι όλοι οι γιατροί  του ΕΣΥ θα πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης; Δεν πέρασαν 30 χρόνια  όπως λέει η κα Γκάγκα αλλά 8. 
                                                 ΜΙΧ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: