Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στους Υπουργούς Υγείας για αναγνώριση προϋπηρεσίας στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο.

ΑΘΗΝΑ 2/12/2022            ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 664                           2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κα ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ
                                                   3. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κο Ι.ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ
                                        ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Σας κοινοποιούμε σχέδιο νόμου - Αιτιολογική Έκθεση
       Σε πολλά Νοσοκομεία οι Διοικήσεις ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες αναγνώρισαν μισθολογικά σε υπαλλήλους προϋπηρεσία που διέθεταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
     Μετά από πολλά χρόνια ανακάλυψαν ότι έπραξαν και λαμβάνουν αποφάσεις επιστροφής των χρημάτων από τους εργαζόμενους που αντιστοιχούν στα έτη αναγνώρισης.
    Οι εργαζόμενοι καλούνται να επιστρέψουν πίσω ένα υπερβολικά υψηλό ποσό στο σύνολό του ενώ οι ίδιοι το έλαβαν μειωμένο σε ποσοστό άνω των 30% λόγω κρατήσεων (φόροι, εισφορές κλπ.).
   Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο είναι Ν.Π.Ι.Δ. Νοσοκομείο ενταγμένο στο Ε.Σ.Υ. και επιχορηγείται από κρατικούς πόρους άμεσα (Κρατικό Προϋπολογισμό) και έμμεσα (ΕΟΠΥΥ) σε ποσοστό άνω των 50% του ετήσιου προϋπολογισμού του.
     Ως εκ τούτω οι εργαζόμενοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 7 παρ.1 του ν.4354/2015 και ορθώς έπραξαν οι Διοικήσεις αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με βάση το άρθρο 11 του Ν.4354/2015.
     Εξάλλου το ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ.
Διάταξη Νόμου
       Στη παράγραφο 4α του άρθρου 11 του Νόμου 4354/2015 (ΦΕΚ 176/16.12.2015) προστίθεται εδάφιο ως εξής: Στους υπαλλήλους σε φορείς του Υπουργείου Υγείας μόνιμοι, αορίστου και ορισμένου χρόνου αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία για την εξέλιξη στα μισθολογικά κλιμάκια του άρθρο 9 του παρόντος η υπηρεσία που προσφέρεται στο ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο που είναι φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Υγείας και συμμετέχει στο εφημεριακό πρόγραμμα του ΕΣΥ.
                        Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: