Παρασκευή 1 Μαΐου 2026

ΑΔΕΔΥ: Λήψη τώρα ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

Λήψη τώρα ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ) και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας για τις 29 Απριλίου 2026, μια μέρα μετά την απαράδεκτη εγκληματική ενέργεια που έλαβε χώρα με τους πυροβολισμούς ενάντια σε εργαζόμενους της Τοπικής Διεύθυνσης Γ’ Κεντρικού Τομέα της Αθήνας (Κεραμεικού) και στη συνέχεια  σε εργαζόμενους του πρώην Ειρηνοδικείου Αθήνας (Λουκάρεως).

Εκτιμήσεις ή αναλύσεις που εδράζονται σε μια ψυχιατρικού προσήμου εξήγηση δεν μπορούν να λειτουργήσουν απαλλακτικά ως προς τις ευθύνες που χαρακτηρίζουν τις πολιτικές που ακολουθούν κυβέρνηση και Διοικήσεις. Η δημόσια συζήτηση για αυτά τα εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια συζήτηση που αφορά τον δράστη.

Η χρόνια στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, η απόδοση των αποτελεσμάτων της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής στους κρατικούς υπαλλήλους αλλά και η χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών διαμορφώνει μια πραγματικότητα στρεβλώσεων και ελλειμάτων σε πεδία της εξυπηρέτησης του πολίτη τα οποία  βρίσκονται πίσω από την οργή και την αγανάκτηση που καθημερινά εκφράζεται στα γκισέ των υπηρεσιών.

Τα γεγονότα ανέδειξαν για άλλη μια φορά την εντυπωσιακή αναντιστοιχία διακηρύξεων και πραγματικότητας καθώς ο 89χρονος δράστης περιδιάβαινε τις υπηρεσίες ανενόχλητος. Την ίδια ώρα ο προσανατολισμός των αρμοδίων για την ασφάλεια δυνάμεων φαίνεται ότι ιεραρχούσε ως εξαιρετικά σημαντική την παρουσία δυνάμεων καταστολής σε κινητοποιήσεις των εργαζομένων,  καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρισκόντουσαν έξω από το κτήριο Διοίκησης της ΔΥΠΑ και διαμόρφωναν όρους περιορισμού, όρους απαγόρευσης στην κινητοποίηση των συμβασιούχων εργασιακών συμβούλων, που διεκδικούσαν το δικαίωμα στη δουλειά!!!

 Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε σάκος του μποξ και τα εξιλαστήρια θύματα της αντεργατικής πολιτικής.

Απαίτησή μας είναι οι ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας μας.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: