Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ για τα Προβλήματα του ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

                                                                Αριθμ. Πρωτ:….….....66.
                                                                Πάτρα……….......23.3.11.

 ΠΡΟΣ:  Διοίκηση Νοσοκομείου ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ.

          Κραυγή αγωνίας και απελπισίας εκφράζουν όλοι οι εναπομείναντες Εργαζόμενοι  στο χώρο του  Φαρμακείου, μετά τις 4 πρόσφατες Συνταξιοδοτήσεις και τις 2 αποσπάσεις  Συναδέλφων τους, σε  άλλους Νοσοκομειακούς χώρους (Αίγιο-Θώρακα), κατάσταση που θα επιδεινωθεί μετά  τις επικείμενες 4 ακόμη Συνταξιοδοτήσεις, εκ των οποίων ό ένας συνταξιοδοτείται αυτές τις ημέρες.
          Η κατάσταση επιδεινώνεται για τους ελάχιστους εναπομείναντες, στους οποίους οφείλονται άδειες από το 2009, ακόμη πιο πολύ μετά την εφαρμογή του Ατομικού Συνταγολογίου, διαδικασία που θα αυξήσει το αντικείμενο δουλειάς, την ενασχόληση των εκεί  Συναδέλφων μας και μάλιστα κατά πολύ .
          Για την ανταπόκρισή τους σ΄ αυτές τις νέες συνθήκες, τις προαναφερόμενες ανάγκες, για την σωστή λειτουργία του Φαρμακείου και την με ανθρώπινες συνθήκες εργασία των Συναδέλφων μας, επιβάλλεται:
-         Κατ΄ αρχήν η μεταφορά και λειτουργία του Φαρμακείου σε άλλους και μάλιστα ενιαίους  και  πιο λειτουργικούς χώρους.
-         Ο Περιορισμός των  δραστηριοτήτων του, με μείωση του αριθμού των εξυπηρετούμενων εξωτερικών Ασθενών και την σε συγκεκριμένες ημέρες εξυπηρέτηση των Κλινικών.
-         Η Μείωση της γραφειοκρατικής δουλειάς κλπ άλλων υποχρεώσεων του φαρμακείου, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση του φαρμακείου με έναν Κλητήρα, έναν χειριστή  Compiuter και βεβαίως  έναν Διοικητικό Υπάλληλο.
-         Η εξέταση μεταφοράς κάποιων υλικών, υλικών που δεν πρέπει να είναι στο φαρμακείο, στην αποθήκη υλικού. 
                                              Και βεβαίως
Η  ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του Φαρμακείου με 3 τουλάχιστον επιπλέον άτομα, φαρμακοποιούς ή Βοηθούς, με  μόνιμη πρόσληψη  ή οποιαδήποτε άλλη σχέση και  διαδικασία.
          Εκτός από τα προαναφερόμενα ο συγκεκριμένος χώρος χρειάζεται  καλύτερη καθαριότητα, μεγαλύτερη ενίσχυση σε εργάτες τουλάχιστον  κάποιες στιγμές, όπως όταν υπάρχουν παραλαβές υλικών κλπ και βεβαίως  μην ξεχνάμε την καταβολή των οφειλόμενων υπερωριών, από την  εργασία πού πρόσφεραν οι εκεί Συνάδελφοί μας κατά την τελευταία απογραφή του Φαρμακείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: