Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στόχος οι 150.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015.

          Ο αριθμητικός στόχος για μείωση κατά 150.000 του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα το χρονικό διάστημα 2010-2015, μέσω συνταξιοδοτήσεων και μείωσης των νεοπροσλαμβανομένων, επαναβεβαιώθηκε στη σημερινή συνάντηση του Δ. Ρέππα με τον μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα.
          Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενημέρωσε τον κ. Τράα για την εφαρμογή της εφεδρείας με τη χρήση οριζόντιων κριτηρίων. Επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι τα οριζόντια κριτήρια δεν είναι ορθά κι επανέλαβε ότι δεν αποτελούν πολιτική επιλογής.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε λεπτομερής αναφορά στη συνεργασία με την task force για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την πορεία του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος, που αναμένεται σύντομα.
          Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Ρέππα προκειμένου να εξετασθεί από κοινού η εξέλιξη της συνεργασίας με τον μηχανισμό στήριξης, ιδίως σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.
Πηγή:www.naftemporiki.gr
Διαβάστε ακόμη ένα σχετικό άρθρο,κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: