Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Τέλος στην μονιμότητα στο δημόσιο;

ΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΟΛΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - Αλλάζουν το Σύνταγμα για να κάνουν απολύσεις

          Εκτός από τις διαδικασίες που οδηγούν σε καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης κύριος στόχος είναι η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Κυβερνητικές πηγές σε πρόσφατες δηλώσεις τους, δεν έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το θέμα των απολύσεων στα υπό συζήτηση ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης.
          Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γ. Σταυρόπουλος, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και είπε ξεκάθαρα:
“Ασφαλώς έχουμε χρόνο μπροστά μας μέχρι να αρχίσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να αρχίζει να μελετά κανείς από τώρα τις παραμέτρους των προβλημάτων τα οποία θα δημιουργηθούν. Οι συνταγματικές αναθεωρήσεις θα σας έλεγα ότι καλό είναι να προετοιμάζονται εγκαίρως, δηλαδή να μην περιμένουμε να έρθει το 2013, οπότε εκείνη τη στιγμή αρχίζουν πια, ίσως καμιά φορά και εκ των ενόντων να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα”.
            Το ορόσημο είναι μάλλον το 2015 οπότε η τρόικα έχει απαιτήσει μικρότερο κράτος. Νωρίτερα αν έχει γίνει η Συνταγματική αναθεώρηση θα έχει ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις. Ο υπουργός ανέφερε ότι η αναθεώρηση μπορεί να γίνει ως το 2013. “Δεν υπάρχει λόγος να μην αρχίσουμε να συζητάμε από τώρα τα θέματα, ώστε και αν διαδικαστικά αυτό θα αρχίσει το 2013'.
           Κάπως έτσι η μείωση του αριθμού των κρατικών υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015 μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη προς... τέρψη της Τρόικας.
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: